Dit was Go Short Arnhem 2022

Go Short Arnhem zit er alweer op. Van 8 tot en met 11 september konden bezoekers korte films kijken in Focus Filmtheater, een filmwandeling lopen door de stad en kennis over de filmindustrie opdoen tijdens de Gelderland Film Meeting.

Het kortefilmfestival trapte op donderdagavond af met Off the Walls. Honderden Arnhemmers hadden zich op het Audrey Hepburnplein verzameld. Op de filmcontainer, die speciaal voor het festival midden op het plein is gezet, werd de eerste film vertoond. Modeontwerpster Mirte Engelhard en styliste Annet Veerbeek verzorgden namens het Modekwartier de openingsshow.

Na afloop van de film liep de stoet mensen door naar Rozet, het Provinciehuis, Humanoid en collectie DE.GROEN – STUDIO KONIJNENVOER om korte films te bekijken die op gebouwen werden geprojecteerd.

Gelders Kort Competitie

Van donderdag tot en met zaterdag draaide Go Short iedere avond in Focus Filmtheater competitiefilms die gemaakt zijn door talentvolle makers uit Gelderland. Op zondagmiddag werden de Gouden Herten uitgereikt aan de twee beste films voor de categorie fictie en non-fictie. Stijn van Gorkum won met zijn film A Howling Dog een Gouden Hert voor beste fictie en Mirthe Dokter met haar film The Leatherback voor beste non-fictie. Eva Krol kreeg de Special Mention voor Meer dan Woorden.

Gratis film kijken op het dak en Oscar Shorts

Naast de competitiefilms konden bezoekers van Go Short het hele weekend ook films bekijken die niet meededen aan de Gelders Kort Competitie. Zo vertoonde Go Short het beste van de Academy Awards in de categorie ‘Animatie’ en ‘Fictie’ tijdens de Oscar Shorts op zaterdag en zondag. In het blok Feel Fine Fashion op vrijdag waren films geprogrammeerd die ieder op een bepaalde manier iets met mode te maken hebben. Iedereen kon ’s avonds ook gratis en voor niets het dak op van Focus om te kijken naar het filmblok Eeuwig Zomer. Tot slot keken de kleintjes op zondagochtend met de hele familie korte films in Focus Filmtheater en konden ze heerlijke pannenkoeken eten.

Voor de makers

Ook filmprofessionals konden hun geluk niet op tijdens Go Short Arnhem. Gelderse filmmakers en mensen uit de filmindustrie ontmoetten elkaar op zondag. Ze deelden hun kennis over wat er nu speelt in de filmwereld en het verstevigen van de regionale kortefilmsector tijdens de Gelderland Film Meeting.

Met de centrale vraag ‘Mijn film is af en nu?’ in het achterhoofd trapte Lara van Lookeren van Kapitein Kort af met een workshop over festivaldistributie. Kirsten Ruber nam daarna de zaal mee in een nieuw project van Go Short in samenwerking met Coaching in de Cultuur: een intervisietraject dat speciaal gericht is op filmmakers. Om de dag af te sluiten, schoven de filmprofessionals vervolgens aan bij het filmmakersdiner.