Jongeren organiseren Teen Film Fest in samenwerking met Go Short

Drie jongeren uit Gelderland presenteren het Teen Film Fest, een gratis filmavond voor en door jongeren op 14 oktober om 19:30 uur in de Paraplufabrieken in Nijmegen. Suze Verschure, Danni Pattirane en Bodil Verstraten zetten zich in voor dit project dat Go Short, met ondersteuning van Ieder Talent Telt - Onderwijsinnovatie Nijmegen heeft opgezet. De jongeren regelen zelf locatie, filmselectie, randprogramma, aankleding en promotie en zijn dus zelf de baas over hun filmavond.  

Na meer dan een jaar vol communicatie via beeldschermen en weinig live-activiteiten wil Go Short jongeren weer samenbrengen. Er is een steeds hardere roep om activiteiten die, binnen de maatregelen, verantwoord voor hen georganiseerd kunnen worden. Natuurlijk weten de jongeren zelf het beste waar ze behoefte aan hebben, vandaar dat zij in dit project zelf aan het werk zijn gezet. Hiermee creëert Go Short niet alleen een kans voor ontmoeting maar stimuleert de organisatie ook talentontwikkeling bij jongeren. Suze, Danni en Bodil, hebben de avond Teen Film Fest genoemd en hebben, uiteraard met ondersteuning van Go Short, echt alles zelf geregeld. 

Filmprogramma  

Tijdens de avond in de Paraplufabrieken is een afwisselend filmprogramma te bekijken. De jongeren hebben namelijk gekozen voor een mix van animatie- en fictiefilms. Er zijn zowel films met een serieuze toon, als met meer humor te zien. Daarnaast is er een randprogramma geregeld dat zorgt voor het echte festivalgevoel. Zo kan het publiek tijdens een Q&A met een aanwezige filmmaker vragen stellen en wordt de avond afgesloten met een filmquiz. De films die vertoond worden zijn: 

  • Marlon Brando (Vincent Tilanus) 
  • Hijack139 (Sondre Johre & Joachim Berg) 
  • En Route (Marit Weerheijm) 
  • Dirty Talks (Wander Theunis & Brandon Grötzinger)  
  • Pilar (Yngwie Boley, J.J. Epping en Diana van Houten) 
  • Enough (Anna Mantzaris)  
  • Snorrie (Victoria Warmerdam)  

Meer over Go Short  

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al 13 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium, een on demand platform en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.  

Sinds 2018 vervult Go Short ook een steeds grotere rol als platform voor regionale talentontwikkeling. Door het organiseren van o.a. de Gelderland Film Pitch, Go Short Arnhem en de Gelderland Film Meeting probeert Go Short een fundamentele bijdrage te leveren aan het verbeteren en stimuleren van het makersklimaat in de eigen regio. 

Dit vind je misschien ook leuk