In 2021: vernieuwde Vue Nijmegen

De realisatie van de vernieuwde Vue bioscoop aan de Tweede Walstraat in Nijmegen heeft vandaag het diepste punt in de grond bereikt. De grootste en diepste zaal is volledig ontgraven. De vernieuwde bioscoop krijgt acht high-end zalen, nieuw geluid, beter beeld en een splinternieuwe foyer. De oppervlakte van de bioscoop wordt circa 3 keer zo groot als voorheen. Verwacht wordt dat de bioscoop in het eerste kwartaal van 2021 open gaat voor bezoekers. 

Beste techniek, comfort en beleving

Ron Sterk, CEO Vue Cinemas: “Wij zijn als bioscoopketen altijd bezig met innoveren om de beste filmbeleving te kunnen bieden. Nijmegen is de 8e bioscoopstad van Nederland en altijd al heel belangrijk voor ons. Ik ben er trots op dat wij de Nijmegenaren binnenkort mogen verwelkomen in een volledig vernieuwde bioscoop met de beste techniek, comfort, beleving en uiteraard de verse popcorn. Met de nieuwe foyer bieden we een gezellige plek om na te praten over de film”.

"Wat dit project bijzonder maakt is de uitdagende ligging van de bioscoop. De renovatie vindt plaats onder de bestaande bebouwing en de kavel is volledig omsloten door bestaande kantoren, winkels en een parkeergarage. Door de grond in te gaan kunnen we hier toch de mooiste bioscoop van Nijmegen realiseren!" Aldus David Buijs van ACE Holland

De bioscoop wordt voor Vue gerealiseerd door ACE Holland uit Nijmegen. Met de realisatie van de bioscoop wordt ingespeeld op de wens het gebied rondom de Tweede Walstraat duurzaam aantrekkelijker te maken. ACE Holland wordt in deze complexe opgave bijgestaan door Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau en Alba Concepts.

Bouwbedrijf Van Schijndel uit Geffen is de hoofdaannemer van het project. De verwachting is dat het casco van de bioscoop medio september 2020 wordt opgeleverd. Vervolgens wordt de bioscoop voorzien van de modernste technieken op het gebied van beeld- en geluidbeleving.

Over Vue Nederland

Het is de missie van Vue om de beste content te leveren in de beste omgeving met de beste technologie en continu te groeien en innoveren. Zo speelt Vue in op de veranderende bioscoopmarkt door de focus te leggen op de wensen van de bezoeker en de optimale filmbeleving centraal te stellen.

 

Foto's: Jelle Draper

Dit vind je misschien ook leuk