Hartverwarmende films in de openlucht tijdens Being an Idealist festival

Op 12, 13 en 14 mei staat Arthouse LUX in het teken van het Being an Idealist festival. Laat je inspireren door grote denkers, wetenschappers en activisten tijdens lezingen, films en meer. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei wordt het terras van LUX en het Mariënburgplein weer omgetoverd tot buitenbios en word je meegenomen in de hartverwarmende films: Herr Bachmann und Seine Klasse en The Biggest Little Farm.

Herr Bachman Und Seine Klasse

In de documentaire volgen we de wonderbaarlijke Dieter Bachmann. Met zijn beanie en AC/DC shirt ziet hij er eerder uit als een rocker dan een leraar. Met eindeloos veel geduld en humor leert Herr Bachmann zijn 12- tot 14-jarige leerlingen hoe je het leven met elkaar leeft. Een intieme documentaire die je als kijker volledig pakt en nooit meer loslaat.

The Biggest Little Farm

Filmmaker John en zijn vrouw Molly verruilen in 2011 de grote stad voor het platteland. In deze hartverwarmende documentaire volg je het koppel terwijl ze de strijd aangaan om een dor stuk land om te bouwen tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. Een inspirerend verhaal voor de hele familie over het verwezenlijken van je dromen.

Over Being An Idealist Festival

De wereld lijkt op een soort kantelpunt te staan. Crisissen stapelen zich op en de toekomst voelt steeds onzekerder. Er is weer behoefte aan mensen die een idee hebben over waar de wereld vandaan komt en waar de wereld volgens hen naar toe moet. Laat je inspireren door een uitgebreid filmprogramma, lezingen van onder andere Nathan Law (leider Hong Kong protesten), Sander Schimmelpenninck, Donald Pols (directeur Milieudefensie) en Jessica den Outer en een Waalwandeling met Li An Phoa.

Praktische Informatie

Kaarten voor de buitenfilms zijn gratis en verkrijgbaar via deze link. Bekijk het volledige programma voor het Being an Idealist festival op onze website.

Dit vind je misschien ook leuk...