Go Short Arnhem zet korte film in de spotlight

Go Short maakt de oversteek naar Arnhem, en presenteert i.s.m. Focus Filmtheater en makerscollectief Gelders DOEK filmfestival Go Short Arnhem. Van 8 t/m 10 september 2023 toont het festival het beste dat Gelderland te bieden heeft op het gebied van korte film. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van internationale topfilms en komen ook de jongste filmliefhebbers aan hun trekken. Traditiegetrouw trapt Go Short op de avond van 8 september af met Off The Walls, een gratis kortefilmwandeling door Arnhem, waarbij films geprojecteerd worden op gebouwen of objecten. Dit jaar loopt de route door het levendige Modekwartier.

Gelders Kort Competitie 

In de Gelders Kort competitie zie je de beste films van Gelderse talenten. In samenwerking met Gelders DOEK maakte Go Short een selectie van films die strijden om het Gouden Hert, een vakjuryprijs door makers voor makers ter waarde van 1.000 euro. In totaal zijn er drie programma’s te bezoeken, de prijsuitreiking vindt plaats op zondag 10 september.

Off The Walls

Op 8 september organiseert Go Short weer de originele filmroute Off The Walls Arnhem. Tijdens deze filmwandeling door het Modekwartier transformeren muren en objecten ’s avonds tot filmschermen en bekijk je de stad met andere ogen.

Oscar Shorts

Naast het beste uit eigen regio zijn er ook internationale topfilms te zien. Go Short kwalificeert jaarlijks voor de Academy Awards (beter bekend als de Oscars) en brengt een programma met alle nominaties in de categorie beste korte animatiefilm van 2023. Natuurlijk inclusief de winnaar: The Boy, the Mole, the Fox and the Horse, naar de gelijknamige bestseller van Charlie Mackesy.

En meer…

Op zondagochtend kunnen kinderen hun hart ophalen in Focus, want dan staan er Family Shorts (4+) op het programma. In deze wonderlijke kortjes droomt iedereen van grootse dingen.
Zin om te lachten? Go Short heeft voor het programma Comedy Shorts vijf films geselecteerd met uiteenlopende soorten humor. Van slapstick tot ongemakkelijk herkenbaar, van typische kolder tot puur absurd. De korte films die het best beoordeeld werden door het Europese publiek vind je in het filmblok European Audience Favorites. Doorlopend worden van 8 t/m 10 september in Rozet vijf hoogtepunten van de afgelopen jaren van Go Short Arnhem vertoond. Van lokale makers tot Oscarwinnaars, stuk voor stuk parels.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op Go Short Arnhem - 8 t/m 10 september 2023 - Go Short

Dit vind je misschien ook leuk…