Gi-ga-groene avonturen op het Nijmeegs Kinderboekenfeest

Op zondag 9 oktober vindt in de Lindenberg het Gi-ga-groene Nijmeegs Kinderboekenfeest plaats. Kinderen ontdekken de veelzijdigheid van de natuur in boeken, workshops, voorstellingen en een escape game. Het programma bestaat onder andere uit een meedoe- en ontdekkingstocht in het Valkhofpark door de wereld van bomen, het ontwerpen én bouwen van een boomhut, het schrijven van groene gedichten en maken van robotdieren. Het Kinderboekenfeest is onderdeel van de landelijke Kinderboekenweek 2022.        

Veelzijdig programma 

Dit jaar is er een divers programma samengesteld voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar. Naast voorstellingen en workshops is er een uitgebreid randprogramma in en om de Lindenberg waar kinderen gratis aan kunnen deelnemen, zoals ontmoetingen met schrijvers, verhalen luisteren bij iPut en hutten bouwen. Ook volwassenen hoeven zich niet te vervelen. Want de interactieve voorstelling Boom! in het Valkhofpark is met dans, acrobatiek en onverwachte ontmoetingen geschikt voor het hele gezin.  

Een andere voorstelling die naar de Lindenberg komt is Fred het Hert (4+), bekend van de prentenboeken van Pépé Smit, met aansluitend een workshop. In het Hutten-college (6+) van Susanne Roos, schrijfster van Het huttenboek voor jonge klussers, krijgen kinderen klustips en kunnen ze met een bouwtekening aan de slag met het ontwerpen van een eigen hut. Ook staat er een spannende Escape Game (8+) op het programma die draait rondom het nieuwe boek Groene Helden van het Dierenrijk van Lotte Stegeman en Marieke ten Berge.  

Daarnaast kunnen kinderen deelnemen aan allerlei workshops voor diverse leeftijden. Van het maken van een echt werkend robotdier tot het schrijven van gi-ga-groene gedichten of het tekenen van een eigen fantasiewezen.  

Kinderboekenweek 2022 

Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van 5 t/m 16 oktober 2022 met als thema gi-ga-groen.  

Kinderen worden uitgenodigd om een echte natuurheld te worden door mee op avontuur te gaan om al het moois van de natuur te zien. In boeken én daarbuiten.  

Praktische informatie 

Het complete programma voor het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2022 is te vinden op de website van de Lindenberg. Prijzen variëren van € 3,- voor een workshop tot € 5,- voor een voorstelling. Het randprogramma is gratis.  

Het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2022 wordt georganiseerd vanuit de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN) door Lindenberg Cultuurhuis en Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Dekker v.d. Vegt boekverkopers, Stadsschouwburg & De Vereeniging, Kinderboekwinkel Nijmegen en The Big Draw Nijmegen.  

 

Dit vind je misschien ook leuk...