Future Citizens in LUX Nijmegen

Woensdag 29 juni is de eerste van een reeks voorstellingen Future Citizens te zien in LUX. Future Citizens, een theaterproject geïnspireerd op het Afrikaanse gezegde ‘de mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst’, is een nieuwe productie van New Dutch Connections (NDC) om de carrièrekansen voor nieuwkomers te vergroten en het lokale netwerk om hen heen te inspireren bij hun inburgering. LUX gaat hiermee een duurzame samenwerking met NDC aan. Samen organiseren ze zo een theatrale meet & greet die lokale werkgevers, nieuwkomers en theaterpubliek samenbrengt.

Future Citizens is een must go voor iedereen die aan de slag gaat met de nieuwe inburgeringswet (1 januari 2022): vrijwilligers, taalmaatjes, beleidsmakers, politici en in het bijzonder en organisaties bedrijven die streven naar meer inclusie en diversiteit op de werkvloer en die gevluchte talenten een kans willen bieden.

Nijmeegse bedrijven, organisaties en betrokken burgers gezocht!

Voorjaar 2022: voor het eerst in lange tijd breekt er oorlog in Europa uit. Wanneer je vlucht, laat je alles achter. Wat kun jij betekenen voor deze mensen? Tijdens Future Citizens maak je kennis met nieuwkomers die in Nijmegen aan een nieuwe toekomst willen bouwen. Het theater is een ontmoetingsplek, de voorstelling een inspiratie voor iedereen die iets voor deze nieuwkomers wilt doen. Deze eerste editie van Future Citizens is bedoeld om bezoekers/Nijmegenaren te inspireren en in gesprek te gaan over hoe de komende edities in Nijmegen tot een succes te maken.

Over de voorstelling

Met Future Citizens brengt regisseur, acteur en theatermaker Bright O. Richards een vervolg op de succesvolle voorstelling The Bright Side of Life. Begeleid door muzikanten, vertolken acteurs verschillende verhalen van nieuwkomers over hoe zij thuiskomen in een nieuw land en daar uiteindelijk succes ervaren. Ook stelt Richards je voor aan nieuwkomers vol ambities en dromen. Zijn doel is om met Future Citizens hen te verbinden met mensen uit het publiek. Richards inspireert met verhalen, muziek, gedichten en de betrokkenheid van gewone mensen in het succes van anderen.

Voorbereiding deelnemers (dromenjagers)

Tijdens Future Citizens hoor je het verhaal van iemand die ooit gevlucht is naar Nederland en nu bij een bedrijf werkt. Zij werken daar nu omdat zij de juiste mensen hebben ontmoet. Tijdens deze voorstelling kun je mensen ontmoeten uit bedrijven waar jij wilt werken, NDC bereidt nieuwkomers en vluchtelingen via een training hierop voor. Ben jij ook als vluchteling naar Nederland gekomen en wil je meedoen? Of ken je iemand die hier baat bij zou hebben? Door de deelnemers op een andere manier in het theater te leren kennen, kunnen relevante en professionele verbindingen op een creatieve en ongedwongen manier tot stand komen.

Praktische informatie

De eerste editie van Future Citizens vindt plaats op woensdag 29 juni om 20.00 uur bij LUX. Meer informatie & kaarten via lux-nijmegen.nl/podium.

Dit vind je misschien ook leuk...