Expo Bart opent nieuwe projectruimte op NYMA-terrein

Op zaterdag 9 september om 15:00 uur opent Expo Bart de nieuwe projectruimte op het voormalige fabrieksterrein NYMA. Na een succesvolle periode op het Honigcomplex gaat Expo Bart een volgend avontuur tegemoet. Met nog altijd de focus op hedendaagse kunst, wordt de nieuwe locatie een plek waar kunstenaars uitgedaagd worden om te spelen met de ruimte en samenwerking met andere kunstdisciplines op te zoeken. 

PLAYTIME!

Expo Bart gaat uiteenlopende kunstprojecten presenteren waarbij de gehele ruimte de speelplaats van de kunstenaar is. Kunstenaars worden uitgenodigd om te onderzoeken, buiten de lijntjes te kleuren en gedurfde en inventieve projecten te verwezenlijken, zoals interactieve installaties met muziek, mode met film of architectuur met dans, waarbij beeldende kunst de rode draad vormt.

Projectleider van Expo Bart, Kim Uittenhout, is enthousiast over de opening van de nieuwe projectruimte: Na een geweldige tijd op het Honigcomplex kijken we uit naar ons volgende avontuur op het NYMA-terrein. Er gaan uitdagende samenwerkingen tussen kunstenaars plaatsvinden, van exposities tot live-events, waarbij we publiek willen verrassen met het beleven van kunst.’

Expo Bart is vanaf 9 september geopend voor publiek en start met een speciale openingsmaand. Op zaterdagmiddag 9 september vanaf 15:00 uur vindt het openingsfeest plaats met een muzikale live-act van Bumble B. Boy, een performance van Miek Uittenhout en kunstobjecten van Wouter van der Giessen. Op 16 september presenteert Expo Bart een programma tijdens Kunstnacht in samenwerking met InScience filmfestival. De openingsmaand wordt afgesloten op 23 en 24 september met een speels programma. Vanaf eind september is de eerste tentoonstelling te bezoeken.

Het actuele programma is te vinden op www.expobart.nl.

Dit vind je misschien ook leuk…