Film: Ema. IFFR Nijmegen

Eerste weekend van februari: IFFR Nijmegen in LUX

Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival (voorheen bekend als Best of the Fest) vertoont LUX voorpremières van dé films van 2020, geselecteerd uit het aanbod van International Film Festival Rotterdam. Er staan dit jaar maar liefst 16 mooie films op het programma die later dit jaar uitkomen, waaronder Adam, The Barefoot Emperor, Atlantique, Little Women, The Lighthouse en Beanpole.

Filmmarathon

Ook zijn er weer vijf filmmarathons bestaande uit vijf films samengesteld. De passe-partouts voor de verschillende filmmarathons zijn nog verkrijgbaar t/m zondag 16 januari a.s. Vanaf maandag 27 januari 12.00 uur start de losse kaartverkoop.

Tips van de programmeurs

Natuurlijk zijn alle films die geprogrammeerd staan voor IFFR Nijmegen zeer de moeite waard! Toch moeite met kiezen? De filmprogrammeurs van LUX kunnen drie titels van harte aanbevelen: Babyteeth, Adam en Ema.

Over Ema zegt programmeur filmspecials Jessica Jaeger: “Als Latijns-Amerika en (moderne) dansliefhebber, ben ik heel erg benieuwd naar Ema; de nieuwste film van de Chileense filmmaker Pablo Larrain. Een supergetalenteerde filmmaker, met in de hoofdrol o.a. Gael Garcia Bernal.”

Filmprogrammeur Linda Croonen tipt Babyteeth: “Een levendige en eigenwijze film die op een mooie manier ontroert. Samen met de rest van de zaal hield ik mijn ogen niet droog, maar we verlieten de zaal met een warm gevoel en veel zin in het leven.” Ook Adam is volgens haar een aanrader: “Een prachtig, ingetogen drama over een onverwachte vriendschap tussen twee vrouwen die zich staande houden in de patriarchale Marokkaanse samenleving.”

Meer informatie

Wanneer: zaterdag 1 en zondag 2 februari
Locatie: LUX Nijmegen
Programma & tickets: bekijk de website

Zaterdag 1 februari (LUX 1) om 11.00 uur: Goud

Zaterdag 1 februari (LUX 6) om 11.30 uur: Adam

Zondag 2 februari (LUX 1) 13.30 uur: The Lighthouse

Dit vind je misschien ook leuk