Duurzaamheidscafé in LUX op 28 september: Van circulair denken naar (echt) circulair doen

In 2050 moet ons land volledig geswitcht zijn naar een circulaire economie. En in 2030 al voor minstens de helft. Maar waarom merken we daar nog zo bar weinig van? Doen producenten en consumenten eigenlijk wel genoeg hun best? Daarover gaat het Duurzaamheidscafé Nijmegen van dinsdag 28 september (20.00-22.00 uur) in LUX.

In een circulaire economie bestaat geen afval en worden materialen steeds opnieuw gebruikt. Virgin grondstoffen zoals metaalerts en olie zijn niet of nauwelijks meer nodig. Kortom, we gaan slim en zuinig met producten om.

Maar die ideale wereld lijkt nog ver weg. De gemiddelde Nederlander staat er niet echt bij stil of zijn aankopen van virgin materiaal zijn gemaakt of steeds worden hergebruikt. De meeste fabrikanten ontwerpen en produceren nog niet circulair. Weliswaar zijn er veel pilots om circulaire manieren van ondernemen te testen. Maar veel grootschalige toepassingen blijven vooralsnog uit.

Vier sprekers vertellen tijdens het Duurzaamheidscafé in LUX Nijmegen (Mariënburg 38–39)  over de stand van zaken en de bottlenecks, in Nederland en in Nijmegen en omgeving. En ze geven mooie voorbeelden van hoe het óók kan.

Voor meer informatie en kaartjes (3,50 euro): www.duurzaamheidscafenijmegen.nl

Dit vind je misschien ook leuk