Drift Festival maakt line-up jubileumeditie bekend

Na twee jaar stilte klinkt er eindelijk weer muziek langs de Waal als het Nijmeegse Drift zich op zaterdag 11 juni opmaakt voor de tiende editie in haar twintigjarige bestaan. De kaartverkoop voor het festival is begonnen.

Tegen de iconische achtergrond van culturele broedplaats De Vasim hoopt Drift daarmee bij te dragen aan de wederopstanding van de Nederlandse festivalbranche. Het is de tiende editie van het lentefestival, die in Drift’s twintigste levensjaar zorgt voor een dubbele jubileumviering.

Line-up

Het programma is er een waar Drift-debutanten en muzikale fijnproevers zich in thuisvoelen. Zo komen internationale zwaargewichten als Robert Hood, Mr. Scruff, Objekt, The Advent en Hunee de Nijmeegse lente luister bijzetten, en worden er bijzondere back-to-backs weggegeven door onder anderen Peach & Shanti Celeste en Daria Kolosova & Etapp Kyle. Ook zijn er bijzondere live-optredens van Ceephax Acid Crew, Oceanic & Greetje Bijma, Sansibar en Wata Igarashi. Onder anderen Djrum, Freddy K, Jensen Interceptor, Josey Rebelle, Juliana Huxtable, Kamma & Masalo, Simo Cell, Tone B. Nimble en Tzusing zorgen voor een ijzersterke mix van ervaring en toekomstmuziek.

Nu er na lang wachten en pijnlijke last minute-afgelastingen voldoende perspectief is, hoopt de organisatie zich weer vol overgave te kunnen storten op waar het goed in is: het creëren van tijdelijke werelden die mensen in beweging brengen, en het samenbrengen en verbinden van allerlei achtergronden en creatieve disciplines om kruisbestuiving te stimuleren.

De pre-register-sale voor het festival verkocht maandag binnen één uur uit. De resterende kaarten worden verkocht via de reguliere voorverkoop, die donderdag 24 februari om 10:00 uur begint via www.driftomtedansen.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...