Drift en Homebass slaan de handen ineen voor een warmere winter

Na een het volledig opknappen van opvangplek de NuNN in oktober dit jaar, gaat Drift nu een nieuwe samenwerking aan met Homebass. Met de actie ‘Buy one, give one’, hopen de twee organisaties deze winter veel thuislozen in Nederland een warmere winter te bezorgen. Speciaal voor deze actie is er een limited edition sjaal ontworpen die nu te koop is via de webshop van Drift Om te Dansen. 

Buy One, Give One

Begin april werd het eerste contact gelegd tussen de twee organisaties. Homebass heeft actief samenwerkingen gezocht om thuislozen in Nederland een hart onder de riem te steken. “Met Homebass vragen we ons altijd af: hoe kunnen we het leven in optimale vorm vieren, terwijl we ook aan anderen denken?”, vertelt Stefan Beek, mede-oprichter van Homebass. “Niet iedereen kan in de weekenden het dak eraf feesten, want sommige mensen zitten zo diep in de shit dat ze helemaal geen dak hebben. Met de projecten van Homebass activeren we uitgaanspubliek om op een laagdrempelige manier iets te doen voor een dakloos persoon.”

De ene keer worden er outfits samengesteld om te doneren, de andere keer wordt een nachtopvang opgeknapt. Dit jaar benaderde Homebass Drift met het idee om een gezamenlijke sjaal op de markt te brengen.

De keuze om samen een sjaal te maken was snel gemaakt: “We hoefden er niet lang over na te denken om deze samenwerking aan te gaan”, vertelt Mauke Rodermond, creatief directeur van Drift. “We staan achter de initiatieven die Homebass opzet, en we vinden het ontzettend mooi om projecten te ontwikkelen waarin onze gedeelde waarden samenkomen. Beide zien we het belang van wat je als community kan bereiken.” Hij vervolgt: “Daarnaast zijn onze sjaals met daarop de tekst ‘DRIFT OM TE DANSEN’ een zeer herkenbaar beeld geworden tijdens de wintermaanden. Het voelde daarom logisch om juist met een sjaal deze maanden te verwarmen.”

De huisstijlen van beide organisaties komen samen in het ontwerp van het ‘buy one, give one’ project. Bij ieder gekochte sjaal, wordt er een gedoneerd aan iemand die hem goed kan gebruiken. Stefan: “Het is een ideaal kerstcadeau! Je koopt een nieuwe toffe sjaal voor jezelf (of een ander), maar ook voor een dakloos stadgenootje. Dat is toch lief!?”

Opknapbeurt de NuNN

Dit is niet het eerste project waarbij Homebass en Drift hun handen ineen slaan. Begin oktober heeft - moederbedrijf van Drift -  Studio Linksvoor samen met Homebass en hun achterban drie dagen lang het opvanghuis van de NuNN een make-over gegeven. Mauke: “Het is prachtig om te zien dat een grote groep van onze Drift-bezoekers graag wilt helpen met dergelijke initiatieven. De community is ijzersterk!”. Na het lanceren van de sjaal werd weer duidelijk hoe krachtig deze community is. Binnen no-time stroomden de bestellingen binnen. 

Zelf een steentje bijdragen? De sjaal (€20) is nu te koop via www.driftomtedansen.nl/shop 

Dit vind je misschien ook leuk...