Deze artiesten staan vanaf 1 mei in openluchttheater Podium aan de Waal

In januari deden Lindenberg Cultuurhuis, De Schoenfabriek en Hartje Nijmegen een oproep voor artiesten voor het nieuwe initiatief ‘Podium aan de Waal’: een openluchttheater op de Waalkade. Het Belgische gezelschap 15feet6 trapt het podium aan de Waal op zondag 1 mei af met hun circusspektakel League & Legend. Alle andere zondagen varieert het programma van straattheater tot drumfanfares, koren, dansgroepen, klassieke muziekgroepen en woordkunstenaars. Van zondag 1 mei tot en met zondag 28 augustus is er iedere week een optreden te zien, behalve de drie weken rondom de Vierdaagsefeesten 

Een greep uit de professionele acts 

Op zondag 15 mei staat het Vlaamse straattheatergezelschap Pikz Palace op het Podium met Het Zwanenmeer – de balletklassieker inderdaad, maar dan in een heel eigen variant. Op zondag 3 juli staan straatclown en ‘anti-comedian’ Anthony Livingspace op de planken en theater KamaK (een inclusief theatergezelschap) met hun grote hondenshow Woef. Het Podium aan de Waal wordt op zondag 1 mei geopend door acrobatiekgezelschap 15feet6 met het spectaculaire League & Legend. 

Een greep uit het overige aanbod 

Op zondag 8 mei betreedt drumfanfare St. Michael het Podium aan de Waal. Zondag 22 mei staat in het teken van Lindyhop: een swingende dansvorm gebaseerd op jazzdans, tapdansen en de charleston. Zondag 5 juni wordt het Podium overgenomen door de Hillsback Brassband. Op zondag 12 juni sluit het Podium aan bij Nijmegen Klinkt met een korendag. Op zondag 28 augustus is er op de laatste Podium aan de Waal een bijzonder project te zien: het projectorkest NFM waarbij enkele tientallen muzikanten van verschillende orkesten uit Nijmegen en omgeving samenkomen, om na één dag repeteren samen op te treden. 

Podium aan de Waal 

Het nieuwe ‘Podium aan de Waal’ is ontstaan vanuit de wens om de Nijmeegse binnenstad nóg aantrekkelijker en bruisender te maken. Hartje Nijmegen – een initiatief en onderdeel van de gemeente Nijmegen – maakt zich hier sterk voor. Het doel is om de inwoners van Nijmegen te verrassen, verbinden en verblijden met een innovatief programma. Met ‘Podium aan de Waal’ wordt de samenwerking met de stad actief opgezocht door niet alleen professionele acts te programmeren, maar juist ook amateurs en amateurgezelschappen uit de regio de kans te geven om het podium te betreden.  

Praktische informatie  

‘Podium aan de Waal’ vindt iedere zondag van mei tot en met augustus (m.u.v. de zondagen rondom de Vierdaagsefeesten) plaats in het Amfitheater op de Waalkade (ter hoogte van de Lindenberghaven) en is gratis toegankelijk voor iedereen. Het hele programma is te zien op de website van de Lindenberg: www.delindenberg.com/podium-aan-de-waal-2022 

Over Actieplan Binnenstad                                                                                                           
‘Podium aan de Waal’ is één van de projecten van Actieplan Binnenstad. De gemeente Nijmegen heeft dit plan samen met inwoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad opgesteld. In dit plan staan acties en projecten die ervoor zorgen dat de binnenstad een aantrekkelijke plek blijft om te bezoeken, te wonen én te ondernemen. Aan sommige acties wordt nog hard gewerkt, andere acties zijn al gereed. Alle acties worden in 2021 en 2022 uitgevoerd sámen met de stad. 

Dit vind je misschien ook leuk...