De Liedjesfabriek vestigt zich in creatief broeinest voor de muziekindustrie ‘De Basis’

De Liedjesfabriek, een stichting die zieke kinderen een flinke steun in de rug wil geven door samen muziek te maken, is onlangs verhuisd naar De Basis - het oude pand van poppodium Doornroosje in Nijmegen. De Basis is een muzikale broedplaats waar muzikanten en ondernemers in de muziekindustrie samenkomen, elkaar ondersteunen en onderdeel willen zijn van een groter geheel. Dit muzikaal toonaangevend ecosysteem is de perfecte plek voor de Liedjesfabriek omdat hier kennis, inspiratie en innovatie tot groei komt.     

Liedjesfabriek komt thuis

De Liedjesfabriek gebruikt de kracht van muziek om zieke kinderen hun zorgen even te laten vergeten. De muzikanten van de Liedjesfabriek bezoeken niet alleen kinderen in het ziekenhuis, maar ook in hun eigen huis. Dat doen ze met de Liedjesmobiel, een camper met studiofaciliteiten. Samen met een professionele muzikant schrijft het patiëntje een liedje over een zelf gekozen onderwerp en wordt er indien gewenst een eigen videoclip bij gemaakt. “Wij geven kinderen de mogelijkheid zich te uiten in tekst, geluid en beeld. Door emoties de ruimte te geven, komt niet alleen nieuwe energie vrij, maar kan het patiëntje ook angst en pijn beter bestrijden. De artsen zien dat dat ook de behandeling ten goede komt”, aldus Patrick Spierts, één van de initiatiefnemers van de Liedjesfabriek.

Het team van de Liedjesfabriek heeft zich gevestigd in het kantoor waar vroeger de directeur van Doornroosje werkte. Het pand was Patrick niet onbekend: “Toen ik 21 was had ik bij Doornroosje mijn eerste baan als vrijwilliger. Ik denk graag terug aan alle toffe bands die ik die tijd hier heb gezien. Omdat de oude indeling is behouden is er niks verloren gegaan van de oude sfeer. Nu terug te zijn voelt wel een beetje als thuiskomen.”

De Basis

De Basis is de plek waar jonge, ondernemende muzikanten hun eerste meters maken in professionele oefenruimtes, aankomende artiesten hun eerste grote shows voorbereiden, waar tourende buitenlandse bands verblijven in het artiestenhotel, waar mensen in de muziekindustrie met elkaar werken en elkaar ontmoeten.

“We zitten hier op de perfecte plek met de Liedjesfabriek omdat we zijn omringd met professionals uit verschillende hoeken van de muziekscene”, aldus Patrick. “Muzikanten, producenten, technische innovaties, we werken allemaal samen om onze maatschappij op uiteenlopende vlakken te verrijken en beter te maken met muziek.”

Dit vind je misschien ook leuk...