De Achtertuin bloeit nu het hele jaar

Na drie jaar pionieren in de buitenlucht breekt een nieuw tijdperk aan voor De Achtertuin. Op vrijdag 22 december opent het streetfood-restaurant, waarmee de organisatie zich permanent op het NYMA-terrein vestigt en er een einde komt aan seizoensgebonden openingstijden.

Halverwege 2020 kreeg het Nijmeegse uitgaanspubliek er een ontmoetingsplaats bij: De Achtertuin. Midden in de coronatijd vormde het in de buitenlucht een welkome uitvalsbasis waardoor het al snel een populaire plek werd. Begin dit jaar zette de organisatie een crowdfunding op poten om nieuwe doelen te realiseren. ‘We voegen 400m2 binnenruimte toe aan ons enorme terras waardoor we jou het hele jaar door, zowel binnen als buiten, kunnen ontvangen. In onze vernieuwde opzet brengen we het beste van horeca en nachtcultuur samen en gaan we iets doen dat uniek is voor Nijmegen en de wijde omgeving,’ aldus oprichter Brent Roozendaal toentertijd. Dankzij de hulp van vele investeerders kon de verbouwing snel beginnen en nu, nog geen jaar later, is De Achtertuin getransformeerd. 

Daarmee gaat een grote wens in vervulling. 'Met de toevoeging van ons streetfood-restaurant maken we culinair gezien enorme stappen.Tijdens de ontwikkeling concludeerden we dat plezier een grote rol speelt in wat we doen, dat komt nu terug in de menukaart en ervaring, vertelt eigenaar Pieter Lenting. ‘We serveren gerechten om te delen, samengesteld met smaken die je niet overal tegenkomt.’

Restaurant, terras én club

De podiumfunctie van De Achtertuin blijft overigens in stand. 'Het totale concept komt in de zomermaanden volledig tot zijn recht. Dan openen we het buitenterras zoals men inmiddels gewend is én transformeert het restaurant laat op de avond geleidelijk in een club. Dan kunnen mensen hier écht de hele dag terecht,' vertelt Brent Roozendaal. Hoe ziet zo’n dag er dan precies uit? 'Rustig beginnen met een welverdiende middagborrel, daarna door naar het diner om vervolgens al dansend uit te buiken voor de DJ-booth. Zo worden we pas echt dé achtertuin van de stad, want hier kom je de hele dag door volledig aan je trekken. Buiten én binnen.' 

De Achtertuin is vanaf vrijdag 22 december iedere woensdag t/m zondag vanaf 16:00 uur geopend. Reserveren kan via de website, waar je ook afwijkende openingstijden en het komende programma vindt.

Meer informatie en reserveren vind je op: achtertuin.nu

Dit vind je misschien ook leuk…