Dag van de Korte Film

Op de kortste dag van het jaar, 21 december, wordt de Dag van de Korte Film gevierd. Met een speciaal filmprogramma trakteren Eye Filmmuseum, NFF en Go Short bioscoopbezoekers op de beste korte films van eigen bodem. 

Een greep uit het aanbod

Kijkers mogen zich verheugen op films van zeer talentvolle makers, zoals In Flow of Words van Eliane Esther Bots die dit jaar het Gouden Kalf won voor beste korte documentaire, talloze prijzen won op internationale filmfestivals en werd aangekocht door het streamingplatform van The New Yorker. It’s Nice in Here van Robert-Jonathan Koeyers ging dit jaar in première in Cannes en is net als In Flow of Words een van de inzendingen voor de komende editie van de Oscars. Het programma bevat met Kevin Osepa’s La Ultima Ascensión nog een Gouden Kalf-winnaar, hij won de prijs voor beste korte film. Voor de kleintjes vanaf 4 jaar is er een speciaal filmprogramma met de beste korte animatiefilms uit Europa.

De Dag van de Korte Film

Korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het hét medium waarmee jong filmtalent zich als eerste aandient. Toch krijgt korte film vaak weinig tijd op het witte doek. Om meer aandacht te geven aan korte films vieren we al een paar jaar De Dag van de Korte Film, op de kortste dag van het jaar, zowel in Nederland als in diverse Europese landen. De films zijn te zien in 24 bioscopen en op Picl.

Het volledige programma en tijden vind je op www.dagvandekortefilm.nl 

Dit vind je misschien ook leuk...