Boys won’t be boys XL in Nijmegen

De Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg & De Vereeniging presenteren gezamenlijk op vrijdag 19 november om 20.00 uur de voorstelling Boys won’t be boys XL in Nijmegen. Boys Won’t Be Boys XL is een wervelende collage van jongens en mannen*; ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen in wisselende samenstelling over hun persoonlijke levens. Deze theaterhappening van initiator Rikkert van Huisstede met echte mensen was vorig seizoen al met veel succes te zien, opende vele ogen en doorbrak stereotypen.

Mannelijkheid is iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft. Homo, hetero, man, vrouw of anders, iedereen verhoudt zich tot wat er van mannen (en vrouwen) wordt verwacht. Het is daarom gek dat ‘gender’ wordt gezien als iets voor gemarginaliseerde groepen. Is het niet juist succesvol om als man je mannelijkheid te bevragen? Of je nou hetero of homo, a-seksueel of bi-seksueel, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen bent, niemand past precies in het hokje “man”. De spelers van Boys Won’t Be Boys weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar.

Boys won’t be boys XL onderdeel van Programma voor de stad

Boys won’t be boys XL maakt deel uit van het Programma voor de stad. De Stadsschouwburg, LUX en de Lindenberg bieden een programma boordevol theater, cabaret, dans, literatuur en meer. “Toch is het niet altijd mogelijk om alle voorstellingen die je als theater wil laten zien te programmeren. Soms is een zaal niet geschikt voor het decor, soms kunnen agenda’s niet op elkaar afgestemd worden, enzovoorts. Door hierin samen te werken, kunnen een aantal voorstellingen toch een plekje krijgen in de stad”, aldus programmeur Heleen Kalkman van De Lindenberg. Daarom presenteren we dit seizoen gezamenlijk opnieuw een extra programma.

Praktische informatie

Boys won’t be boys XL is op vrijdag 19 november om 20.00 uur te zien in Cultuurhuis de Lindenberg. Meer informatie & kaarten a € 23,50 (Last-minute prijs voor studenten is € 10,00): www.delindenberg.com/theater/rikkert-van-huisstede-1

*waar wij de termen mannen/jongens gebruiken wordt een breed scala aan mensen bedoeld.