Albertus-wandeling ter gelegenheid van 750 jaar Stevenskerk

De Stevenskerk herdenkt in september 2022 dat de kerk 750 jaar eerder werd gewijd door Albertus Magnus. Het jubileum wordt herdacht met een reeks van feestelijke activiteiten. Eén daarvan is een herhaling van de voetreis die Albertus in 1272 maakte van zijn klooster in Keulen naar de Stevenskerk in Nijmegen. Een groepje pelgrims zal deze tocht lopen tussen zondag 28 augustus en dinsdag 6 september 2022.

Deze Albertus-wandeling is een initiatief van praktisch filosoof Toine Janssen (De Wijsmakerij), sinds 2014 vrijwilliger in de kerk en organisator van de wekelijkse lunchbijeenkomsten daar, onder de naam Dagverlichting (elke dinsdag van 7 september tot en met 26 oktober).

De tocht staat in het teken van ontmoeting en inspiratie. Elke dag wordt tussen de 20 en de 25 kilometer gewandeld langs de oude Jakobsroute tussen Keulen en Nijmegen. In elke pleisterplaats, negen in totaal, wordt een activiteit met een plaatselijke organisatie gehouden. Dat kan een kerkdienst zijn of een maaltijd, een lezing of een concert.

Voor de wandelaars wordt gestreefd naar een diverse groep van tien mensen. Het is de bedoeling dat de reis-en verblijfskosten worden gedekt door een combinatie van subsidie, sponsoring en crowdfunding.

Wie belangstelling heeft om mee te wandelen, de tocht financieel wil ondersteunen of op een andere manier bij wil dragen, kan voor informatie contact opnemen met Toine Janssen, 06-45 308 927 of info@wijsmakerij.nl of de Stevenskerk,  024-36 04 710 of info@stevenskerk.nl.

Dit vind je misschien ook leuk