Afsluiting Jubileumjaar Stevenskerk & opening vernieuwde kapellen

Een jaar lang stond de Stevenskerk in het teken van het 750-jarig jubileum. Vanaf 7 september wordt het feestelijke jaar afgesloten én wordt de blik op de toekomst van de kerk gericht. Onder het motto ‘De Stevenskerk klinkt’ kunnen bezoekers van 7 t/m 10 september genieten van een gevarieerd programma in de kerk. Ook kunnen de net verbouwde Noorder- en Zuiderkapel worden bezocht. Daarnaast kan er een kopje koffie (met taart) in het nieuwe café in de Noorderkapel gedronken worden.  

Toekomst Stevenskerk 

De renovatie van de Noorder- en Zuiderkapel zijn het eerste onderdeel van de grootschalige renovatie van de Stevenskerk. De kapellen zorgen voor meer licht en versterken de architectonische kwaliteit van het gebouw. De komende jaren wordt de Stevenskerk nog toegankelijker en duurzamer gemaakt om bestendig te zijn voor de toekomst. Met culturele, en maatschappelijke projecten en ruimte voor ontmoeting blijft de Stevenskerk het kloppend hart van de stad. Zo krijgen dit jaar nog vier Nijmeegse organisaties ‘de sleutel tot de Stevenskerk’ om toegankelijke en creatieve projecten te creëren die de kerk en stad verbinden.   

Programma ‘Stevenskerk Klinkt!’ 

Van 7 t/m 10 september is er een uitgebreid programma te bezoeken tijdens 'Stevenskerk Klinkt'. Er zal een officiële opening kapellen zijn voor genodigden, een uniek (lig)concert Canto Ostinato Immersive, landelijke opening popronde 2023, de gebroeders van Lymborch-vierig en de Open Monumentendagen. M.u.v. Canto Ostinato Immersive is het hele programma gratis te bezoeken. 

Bekijk hier het uitgebreide programma: Overzicht programma ‘De Stevenskerk Klinkt!’

Dit vind je misschien ook leuk…