5x jongerentips in Nijmegen - 18 t/m 24 april

Ook deze week is er weer van alles te doen voor jongeren in Nijmegen. Laat je de verbeelding de vrije loop tijdens het Wintertuinfestival, ga de strijd aan met je mede Friends-fans of dans erop los tijdens de Schuum sessie van deze maand. Kortom: genoeg te beleven!

1. Wintertuinfestival

Op tweede paasdag staat Doornroosje in het teken van het  Wintertuinfestival. Met het thema fictie als gids en de verbeelding als kompas wordt het festival – dat oorspronkelijk plaatsvond in november – bruisend afgesloten. Reken op een een divers programma vol voordrachten, gesprekken, interviews, workshops en optredens!

Maandag 18 april in Doornroosje vanaf 14:00 uur.

 

2. De Speld Theater

In De Speld Theater gaat het team achter het satirisch nieuwsplatform De Speld de strijd aan met alles wat ons de komende decennia te wachten staat. Verwacht een confettikanon aan satirische scenes, dilemma’s waarvan je nooit dacht dat ze bestonden en hilarische nieuwsflitsen!

Dinsdag 19 april van 20:00 tot 21:30 uur in Stadschouwburg Nijmegen

 

3. Krave van Shifft & Dox

Zeven jonge dansers ontmoeten elkaar in een laatste poging om los te komen van de wereld om hen heen. Krave is een fysieke (dans)voorstelling waarin lichamen raven, botsen, verstrengelen en elkaar opzwepen met slechts één angst: het onder ogen komen van de naderende ochtend.

Vrijdag 22 april om 20:00 uur in LUX Nijmegen

 

4. De Friends Quiz

Het is weer tijd voor een reünie met onze favoriete vrienden uit New York, tijdens de enige echte Friends Quiz! Weet jij alles over Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey en Ross? Van het Rachel-kapsel tot de Bromance tussen Joey en Chandler. Verzamel als je friends bij elkaar en ga de strijd aan!

Woensdag 20 april om 20:00 uur in Waalhalla

 

5. Timo van de Sande, Emile Lagarde en Boter bij de vis

Maandelijks lanceert Schuum een nieuwe oogst lokale artiesten in je favoriete café in Nijmegen. Deze keer Timo van de Sande, Emile Lagarde en Boter bij de vis. Schuum verwelkomt elke creatieveling met zelfgeschreven muziek: net uit de oefenruimte of met al een berg aan vlieguren. Ontdek de muziek van Nijmeegse bodem of net daarbuiten!

Zondag 24 april van 15:30 tot 18:00 uur in De Industrie.

Dit vind je misschien ook leuk...