5x jongerentips in Nijmegen - 1 t/m 7 augustus 2022

Augustus is voor velen de laatste vakantiemaand voordat het semester weer begint. Gelukkig is er nog genoeg te doen voordat je aan huiswerk of examens hoeft te denken! Ga los met op de rauwe muziek van de bands in Merleyn of Doornroosje of dompel je letterlijk onder met de hardlooptechnieken van aquarunning. Hier zijn onze tips!

1. Wo Fat

Wo Fat uit Dallas staat al jaren bekend om hun immer groovende stoner rock stampers. Ook de nieuwe plaat ‘The Singularity’ is weer een klepper van jewelste. Verwacht geen gevoelige, fijnbesnaarde ballads. Een muur van geluid doordrenkt met zware zompige blues, groovende psychedelische stoner en doom is wat je voor je kiezen krijgt!

Woensdag 3 augustus 2022 om 20.30 uur in Merleyn.

 

2. The Afghan Whigs

De onverslijtbare rockers van The Afghan Whigs met frontman Greg Dulli staan garant voor een smeuïge, donkere en zwoele mix van rock, soul en rhythm and blues. Live maakt de band uit Cincinatti er als vanouds een aangenaam donker feestje van.

Zaterdag 6 augustus 2022 om 19.45 uur in Doornroosje Poppodium.

 

3. Aquarunning 

Ben je een sportief type? Kom Aquarunnen bij Sportfondsenbad Nijmegen West! Met aquarunning werk je aan je hardlooptechniek, corestabiliteit en conditieopbouw. Ideaal om af te koelen na een warme zomerdag of als aanvulling op je hardlooptraining. In de zomervakantie 2022 zijn er aquarunningtrainingen op maandagavond van 19.00 tot 20.00 in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen West op Planetenstraat 65 in Nijmegen.

Dagelijks vanaf 18 juli 2022 t/m 22 augustus 2022 van 19.00 - 20.00 uur in Sportfondsenbad Nijmegen West.

 

4. Taqbir 

Nóg een pittige: de muziek van de hardcore, punkband Taqbir buldert, blaft, gromt en schopt tegen heilige huisjes en het vastgeroeste ‘oude’ denken. Hun debuut EP van begin 2021 ‘Victory Belongs To They Who Fight For A Right Cause’ is rauw, hard en politiek geëngageerd. Woede en frustratie worden vakkundig vertaald in korte nummers met Marrokaans Arabische zang.

Vrijdag 5 augustus 2022 om 20.30 uur in Merleyn.

 

5. Podium aan de Waal: Tall Tales - On the move

Een circusartiest en een breakdancer maken samen de magische voorstelling Tall Tales - On the move. Ze zweven over de vloer, duiken op onverwachte plekken op en vliegen door de lucht. Zo vertellen ze over zichzelf, elk met hun eigen taal. Zal het ze lukken elkaar beter te begrijpen?

Zondag 7 augustus 2022 van 14.00 - 14.30 uur in het amphitheater aan de Waalkade.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...