5x jongerentips in Nijmegen - 1 t/m 7 april

Heb jij al plannen voor deze week? Er is weer genoeg te doen! Bekijk de mooiste korte films tijdens het Go Short Filmfestival, of dans erop los tijdens een van de feestjes of concerten. 

1. Go Short Filmfestival

Geniet vijf dagen lang in en om LUX (en op andere locaties in de stad) van het beste dat korte film te bieden heeft. Naast de competitie- en focusprogramma’s en de jaarlijks terugkerende filmblokken zoals de Oscar- en Comedy Shorts, zijn er ook spannende Late Night-programma’s en kinderprogramma’s voor diverse leeftijden. Weet je niet welk filmblok je moet kiezen? Wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet!

Woensdag 3 april t/m zondag 7 april in LUX Nijmegen (hoofdlocatie) en verschillende locaties in de stad. 

2. Club Short

Genoten van alle films, workshops en talks tijdens Go Short vandaag en klaar om naar huis te gaan? Echt niet! Het is vrijdag en wij luiden het weekend in met Club Short in Merleyn.

Vrijdag 5 april om 23.00 uur in Merleyn
 

3. Indie Disco

Jawel, Indie Disco is terug. Op zaterdag 6 april is het weer tijd om je dansvloervitamines aan te vullen. Indie Disco is het feest voor eenieder die een alternatief smaakje prefereert. Van The Smiths tot Tame Impala, van Caribou tot Courtney Barnett, en van Radiohead tot Kendrick Lamar.

Zaterdag 6 april om 23.00 uur in Merleyn

4. Rewind XXL

Rewind is eindelijk weer terug in Nijmegen met een knallende XXL editie. Get your squad together en Rewind samen met hen tot in de vroege uurtjes. Je kan optimaal genieten van de lekkerste R&B en HipHop tunes van toen en nu.

Vrijdag 5 april om 23.59 uur in Doornroosje Poppodium
 

5. Stuck

Het uit Chicago afkomstige postpunk kwartet Stuck is verrezen uit de as van Yeesh en Clearance. Hun debuutalbum ‘Change is Bad’ verscheen in 2020 en was een krachtige combinatie van intens gitaarspel, vervreemde zang en puik gitaarwerk van frontman Greg Obis, strakke drums van Tim Green, groovende baslijnen van David Algrims. De teksten van Obis zijn maatschappijkritisch, anti-kapitalistisch en Obis geeft graag kritiek op de digitale, kapitalistische wereld zoals de ‘like cultuur’ online.

Donderdag 4 april om 22.00 uur in Merleyn

 
 

Dit vind je misschien ook leuk...