5x korte films die je moet zien tijdens Go Short

Go Short, het jaarlijkse hoogtepunt voor liefhebbers van korte films, staat opnieuw op het punt van beginnen. Vanaf woensdag 3 april tot en met zondag 7 april opent LUX Nijmegen haar deuren voor dit bijzondere filmfestival. Bezoekers hebben de kans om een breed scala aan Europese korte films te ontdekken, variërend van drama en comedy tot animatie en experimenteel. Naar welk filmblok ga jij? 

1. Late Night programma’s

Op zoek naar avontuur? Bezoek dan een van de Late Night programma’s van Go Short. Je kunt kiezen uit Horror Shorts, Erotic Shorts of Weird Animation. De programma’s worden gepresenteerd door Celia Okoro, Nachtburgemeester van Nijmegen. Wil je de spanning nog even van je af dansen? Dat kan! Go Short organiseert na de Late Night programma’s namelijk ook nog feestjes in Dollars, Merleyn en LUX.

Donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 april – v.a. 21.30. 

2. Family Shorts  

Duik op zondag de filmzaal in met je (klein)kinderen tijdens Family Shorts, en laat ze op hun eigen manier kennismaken met korte films. Er worden films vertoond die perfect zijn afgestemd zijn op kinderen van 2+, 5+ of 9+. Voor de allerkleinsten zetten ze ook nog het geluid zachter en laten ze een lampje aan. Fijner wordt het niet!

Zondag 7 april – diverse tijden
 

3. Thema in Focus: Heat Waves 

Met dit focusprogramma verkent Go Short de dualiteit van alsmaar warmer wordende zomers. Om alles te weten te komen over dit onderwerp zijn er vier interessante filmblokken samengesteld, waaronder een i.s.m. Radboud Reflects Daarin wordt samen met een ecoloog en filosoof de verdieping opgezocht.

3 t/m 7 april - diverse tijden

4. The Best of Virtual Reality 

Door de jaren heen heeft Go Short films belicht die de grenzen van de korte film uitdagen met spannende, nieuwe manieren om film te ervaren. Virtual Reality heeft hierin een centrale rol gespeeld omdat het de relatie tussen jou en het scherm aanzienlijk verandert. Als nieuw medium biedt VR veel ruimte voor experiment. Kom de nieuwste VR-werken bekijken en dompel jezelf onder in de toekomst!

3 t/m 7 april - diverse tijden op de locatie EnjoyVR

5. Go Your Own Way

Keuzestress? Met ‘Go Your Own Way’ maakt Go Short het een stukje makkelijker voor je. In vier blokken van een half uur krijg je een dwarsdoorsnede van het competitieprogramma van Go Short te zien. Elk half uur maak je de keuze tussen zaal 4 of zaal 5, en hoef je dus maar tussen twee opties te kiezen.

Zaterdag 6 april v.a. 11.00
De kaartverkoop voor Go Short is 2024 is gestart. Kaarten voor zowel de fysieke films in LUX Nijmegen en andere locaties zijn te koop op https://www.goshort.nl/program/.

Dit vind je misschien ook leuk...