Sinterklaas in Nijmegen

Ook dit jaar is er rondom Sinterklaas weer veel te beleven in de binnenstad, want Nijmegen pakt uit! Je leest hier alles over een maand vol feestelijkheden, festiviteiten en cadeautjes. Dus trek je Pietenpak aan, neem een zak strooisnoep mee en kom Sinterklaas vieren in de binnenstad! 

Laatste update: 23 november 2020

Intocht van Sinterklaas

Het is dit jaar helaas niet mogelijk om de intocht van Sinterklaas in Nijmegen te bezoeken. Maar gelukkig staat iets heel bijzonders gepland! In samenwerking met oproep RN7 is een speciale televisie-uitzending voorbereid. De opnames hiervoor zijn momenteel in volle gang. De televisie-uitzending belooft een waar spektakel te worden. Net zoals alle jaren gaan allerlei dingen mis tijdens de intocht. Komt het wel goed? De aankomst van Sinterklaas in Nijmegen wordt uitgezonden op zaterdag 14 november vanaf 13:00 uur op RN7. 

Meer informatie

Het Huis van Sinterklaas

Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Sinterklaas komt weer met zijn stoomboot naar het koude Nederland! Samen met zijn Pieten verblijft Sinterklaas vanaf woensdag 18 november tot en met woensdag 2 december in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen.

Net als andere jaren is de Sint met zijn pieten te bezoeken in het Huis van Sinterklaas. Dit jaar neemt hij geen intrek in de Mariënburgkapel maar in de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark. Gezien de leeftijd van Sinterklaas nemen hij en zijn pieten de coronamaatregelen uiterst serieus. Om die reden is het dan ook alleen mogelijk om de Sint te bezoeken na het plannen van een afspraak. Sinterklaas en zijn pieten kunnen slechts 1 gezin tegelijkertijd op afstand ontvangen. Reserveer daarom nu jouw bezoekmoment

Meer informatie

Haal je pietendiploma

Op verschillende locaties in Nijmegen is van alles te beleven. Vanaf 14 november a.s. zijn er net als voorgaande jaren pietenboekjes te verkrijgen bij de lokale ondernemers in de binnenstad. Download hier het pietenboekje. Hierin staan leuke opdrachten zoals een letterzoekactie en een kleurplatenactie. Met het boekje moet je stempels verzamelen op verschillende plekken in de stad, bekijk hier de route. Als alle opdrachten zijn volbracht zal Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas zijn handtekening zetten en ontvang jij je pietendiploma!

* Het Huis van Sinterklaas kun je bezoeken na het plannen van een afspraak (reserveer hier jouw bezoekmoment)

Hier vind je de perfecte cadeaus

Pakjesavond staat alweer bijna voor de deur! Dat betekent dat we ons klaarmaken voor een avond vol snoepgoed, gezelligheid en cadeaus. Maar heb jij het perfecte cadeau nog niet in huis? Geen zorgen. Wij hebben de beste winkels gevonden met duurzame, leerzame en unieke verrassingen. Het is onmogelijk om niet te slagen! 

Bekijk hier onze tips

Sinterklaas in Nijmegen-Noord

Normaal bezoekt de Sint ook Lent / Nijmegen Noord, maar helaas ging ook dat ontvangst bij de Spiegelwaal dit jaar niet door. Gelukkig heeft Sinterklaas iets anders leuks bedacht: het thuisblijfboekje. Hierin staan allemaal leuke opdrachten voor de kinderen in Lent.

Lees verder