Intocht Sinterklaas

Net zoals voorgaande jaren, komen Sinterklaas en zijn Pieten ook dit jaar weer aan op de Waalkade. Inmiddels weten we al wanneer Sint en zijn Pieten zullen arriveren in ons land: zaterdag 18 november 2023. Houd de aankomende tijd deze pagina in de gaten voor meer updates.

Laatste update: 15 november 2023

Programma intocht 2023

11.30 uur: praatjespiet vertelt over alle avonturen van de heenreis naar Nijmegen.

12.00 - 12.50 uur: aankomst Pakjesboot met Sint en zijn Pieten op de Waalkade. Burgemeester Bruls overhandigt de vergunning aan Sinterklaas, zodat alle Pieten over de daken mogen lopen om de cadeautjes te bezorgen. Er wordt gezongen, gedanst en gefeest door de Pieten. Uiteraard kunnen de kinderen meedoen en Sint een handje geven of een zelfgemaakte tekening overhandigen. 

Tijden onder voorbehoud i.v.m. het aanleggen aan de Waalkade.

12.50 uur: einde Waalkade programma, Sint te paard, start intocht. Route: Waalkade, Voerweg, Burchtstraat, Marikenstraat, Koningsstraat, Ziekerstraat, Van Welderenstraat, Molenstraat, Broerstraat, Burchtstraat, Grote Markt, Stikke Hezelstraat, Lange Hezelstraat, Joris Ivensplein.

13.50 uur: vervolgprogramma bij De Waagh.

14.10 uur: einde programma.

Meer Sinterklaas in Nijmegen

Na de intocht blijft Sinterklaas in Nijmegen. Samen met zijn Pieten verblijft de Sint 25, 26, 29 november en 2, 3 december 2023 in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen. Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Op verschillende locaties in het centrum is van alles te beleven.

Alle Sinterklaas-activiteiten in het centrum