Intocht Sinterklaas

Laatste update: 8 november 2021

Ook dit jaar komt Sinterklaas weer naar Nijmegen om zijn verjaardag te vieren. Uiteraard inclusief stoomboot, al zijn Pieten én zijn paard Ozosnel. Zaterdag 13 november is dé dag! Om 13.30 uur start er een feestelijkje intocht vanaf het Labyrinth aan de Waalkade. 

Programma intocht

Burgemeester Hubert Bruls staat om 13.30 uur klaar bij het Labyrinth om Sinterklaas als eerste te begroeten. Vervolgens gaan de Pieten, Sint en zijn paard via de Veemarkt en het Joris Ivensplein, door de Lange Hezelstraat en Houtstraat richting Plein 44. Vanaf dat punt gaan ze verder door de Marikenstraat en via de Burchtstraat naar de Grote Markt. Hier eindigt dan ook de optocht.

Sint en zijn Pieten hopen alle kinderen uit Nijmegen te zien! Dus trek je pietenpak uit de kast, sla die pepernoten in en zoek een mooi plekje uit langs de route, want er is genoeg plek voor iedereen. Dit wil je niet missen!

Je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig om Sint te begroeten.

Meer Sinterklaas in Nijmegen

Na de intocht blijft Sinterklaas in Nijmegen. Samen met zijn Pieten verblijft de Sint vanaf woensdag 17 november tot en met zaterdag 4 december in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen. Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Op verschillende locaties in het centrum is van alles te beleven.

Alle Sinterklaas-activiteiten in het centrum