Intocht Sinterklaas

Net zoals voorgaande jaren, komen Sinterklaas en zijn Pieten ook dit jaar weer aan op de Waalkade. Inmiddels weten we al wanneer Sint en zijn Pieten zullen arriveren in ons land: zaterdag 18 november 2023. Houd de aankomende tijd deze pagina in de gaten voor meer updates.

Laatste update: 25 september 2023

Programma intocht 2022

11.30 uur: praatjespiet vertelt over alle avonturen van de heenreis naar Nijmegen

12.00 uur: aankomst Pakjesboot met Sint en zijn Pieten op de Waalkade
Burgemeester Bruls overhandigt de vergunning aan Sinterklaas, zodat alle Pieten over de daken mogen lopen om de cadeautjes te bezorgen. Er wordt gezongen, gedanst en gefeest door de Pieten. Uiteraard kunnen de kinderen meedoen en Sint een handje geven of een zelfgemaakte tekening overhandigen. 

Ca. 13.15 uur: route van de intocht
Sint en zijn Pieten gaan een leuke route door de stad wandelen én ze wandelen niet alleen! Ze worden vergezeld door een dweilorkest en de Jeugddrumfanfare De Stefaantjes. Dat wordt een groot feest! Trek je pietenpak uit de kast, sla die pepernoten in en zoek een mooi plekje uit langs de route: Waalkade, Voerweg, Marikenstraat, Koningsplein, Ziekerstraat, van Welderenstraat, Molenstraat, Broerstraat, Burchtstraat en Grote Markt. 

14.00 uur: programma bij de Waagh op de Grote Markt
De route van Sint wordt afgesloten bij de Waagh en hier is nog een leuk programma. 

Tijden onder voorbehoud i.v.m. het aanleggen aan de Waalkade.

Pepernoten, Pietenboekjes en nog veel meer...

Er zijn dit jaar alleen roetveegpieten. Een daarvan is bakkerspiet, die uiteraard te herkennen is aan zijn bakkerskleding. Bakkerspiet deelt heel veel glutenvrije pepernoten uit! Dit wordt mogelijk gemaakt door de Coeliakie vereniging.

Uiteraard zijn er ook dit jaar Pietenboekjes verkrijgbaar om een toffe route door de stad te lopen. Met het Pietenboekje ga je op zoek naar de verschillende Pieten, kun je een verlanglijstje invullen en raadsels oplossen! Ook kun je Sint op een vier dagen bezoeken in het Huis van Sinterklaas.

Meer Sinterklaas in Nijmegen

Na de intocht blijft Sinterklaas in Nijmegen. Samen met zijn Pieten verblijft de Sint zaterdag 19 november, zondag 20 november, zaterdag 26 november en zondag 27 november in Het Huis van Sinterklaas in Nijmegen. Verlanglijstje maken, schoentje voor de warme kachel zetten, luidkeels liedjes zingen en genieten van snoepgoed. Op verschillende locaties in het centrum is van alles te beleven.

Alle Sinterklaas-activiteiten in het centrum