Fotoverslag: Schemerlichtfestival 2022

Vrijdag 21 t/m zondag 30 oktober 2022 is Schemerlicht Festival terug met een kersverse, immersieve wandelervaring langs licht- en geluidskunstwerken. Kunstenaars, componisten en wetenschappers verbinden ecologie, kunst en innovatie voor jong en oud en vragen aandacht voor het klimaat.

Schemerlicht Festival is een audiovisueel kunstfestival georganiseerd door Stichting Schemerlicht met een unieke totstandkoming van het programma. Wetenschappers, kunstenaars en componisten werken samen aan de creatie van installaties, muzikale composities, audio of bewegend beeld én aan het brede verhaal wat deze werken samen vertellen.

In het algemeen staat bij Schemerlicht Festival het ‘post antropoceen denken centraal’: Een gedachtestroming die de mens niet meer als het centrale punt van de wereld ziet, maar als onderdeel van iets groters; als onderdeel van het ecosysteem. Ieder jaar onderzoekt Schemerlicht Festival deze positie van de mens met een ander thema. Dit keer: Lucht Ruim.

 

Negen dagen lang is het Goffertpark de achtergrond van Schemerlicht, een jong audiovisueel festival dat dit jaar vijftien werken laat zien. Het ontstond zo ongeveer toen de coronapandemie uitbrak, begon in de botanische tuin van de Hortus, dit is de tweede editie.

Schemerlichtfesitval is nog tot en met zondag 30 oktober te zien. Kijk voor meer informatie op www.schemerlichtfestival.nl

 

Fotografie: Tycho van Dijk

Dit vind je misschien ook leuk...