Fotoverslag: Feest van Licht bij Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis staat deze winter weer in de schijnwerpers en is zo het perfecte decor voor een bijzondere (avond)wandeling. De uitgelichte erfgoedmonumenten en het unieke glooiende landschap maken het Feest van Licht tot een onvergetelijke belevenis voor jong en oud. Onze fotograaf maakte een fotografisch sfeerverslag.

De afgelopen jaren is het Feest van Licht gegroeid en volwassen geworden. Begonnen als kleinschalig familie–evenement, inmiddels een volwaardig winterprogramma.

Met natuurlijk de traditionele kerststallententoonstelling, maar ook een compleet vernieuwde lichtroute, theater en een fotografiewedstrijd met als thema licht en donker. De lichtroute loopt helemaal tot aan de Romeinse herberg, waar je heerlijk kunt eten of drinken.

Je kunt je verwonderen over de uitgelichte natuur en onderweg de vele activiteiten ontdekken die kerstmis in een nieuw perspectief zetten. Bestaat er bijvoorbeeld een boeddhistische kerst? Wat is Chanoeka precies, en hoe kijken moslims naar de geboorte van Jezus?

Al deze verschillende gezichtspunten kunnen worden ontdekt en gevierd tijdens het Feest van Licht. Met onder andere een meditatieve wandeling door het licht labyrint, muzikale optredens en inspirerende workshops. Of denk aan de ambachtenmarkt, speurtochten en meer. Uiteraard is er ook voor kinderen van alles te beleven.

Het Feest van Licht vindt plaats van 17 december 2022 t/m 8 januari 2023. De verlichting wordt dagelijks om 13:00 uur ontstoken. Meer informatie is te vinden op www.feestvanlicht.nl.

 

Fotografie: Martijn Kusters

Dit vind je misschien ook leuk...