Zomervakantie in Nijmegen: uitjes met de kinderen

De zomervakantie is eindelijk aangebroken en dat betekent tijd voor een avontuur in Nijmegen, samen met de kids! Dit zijn onze tips voor de leukste activiteiten met kinderen in Nijmegen deze zomervakantie.

Culturele uitjes

Kinderfilms in LUX 

Duik in de magische wereld van films met speciale kinderfilmvertoningen bij LUX Nijmegen, zoals Elemental (6+), Casper en Emma en de gouden ring (AL), Titina (6+), Kiddo (6+) en de klassieker Het Zakmes (AL). Een geweldig uitje voor het hele gezin!

Podium aan de Waal

Geniet samen met de kids van een betoverende theatervoorstelling in het amfitheater aan de Waalkade tijdens Podium aan de Waal. Het Juliana Bicycle Team uit Millingen brengt op 27 augustus een betoverende show vol fietsacrobatiek. Van levende piramides tot het kleinste fietsje van Europa.

Paw Patrol Live Voorstelling

PAW Patrol Live - De Grote Race komt deze zomer terug naar Nederland en België! Ga samen met de geliefde PAW Patrol Pups op een muzikaal en spannend avontuur in de spectaculaire theatervoorstelling in Stadsschouwburg Nijmegen op 2 september. Een must-see voor alle Paw-Patrol fans!

Duik het museum in

muZIEum

Vier de zomervakantie in muZIEum! Naast de onvergetelijke donkerbelevingen onder leiding van een blinde of slechtziende gids kun je ook een proeverij zonder zicht boeken. Wat maakt het nu zo anders als je niet ziet wat je eet? Ontdek het tijdens Kraak en Smaak: een proeverij waarbij je blind voelt, ruikt en proeft.

De Bastei 

Ontdek de natuur en cultuurhistorie van Nijmegen tijdens leuke gezinsactiviteiten in De Bastei. Zoek de koelte op in de 16e eeuwse verdedigingstoren, duik in het (eet)verleden van onze voorouders, ontdek lokale voedselinitiatieven op de fiets of ga struinen en speuren in nabijgelegen natuurgebied de Stadwaard.

Afrika Museum

Laat de kinderen kennismaken met de prachtige Afrikaanse cultuur en tradities in het Afrika Museum, waar deze zomer alles draait om muziek. In de interactieve tentoonstelling INSTRMTN zie en bespeel je de unieke instrumenten van componist en kunstenaar Victor Gama.

Buiten spelen

Zien en doen

Waalhalla x Podium aan de Waal

Op 13 augustus wordt het een spectaculaire middag bij Podium aan de Waal! Skatepark Waalhalla neemt de boel over met te gekke demo's en de kans om zelf te skaten en te skimboarden - als je kids het aandurven! Leuk dagje weg voor het hele gezin.

Planet Awesome

Voor wat meer adrenaline kunnen gezinnen terecht bij Planet Awesome. Van bowlen tot karten, lasergamen, Glow in the Dark golf en meer: het is er allemaal te beleven. Ze zijn in de vakantie langer dan normaal open dus nog meer tijd voor avontuur!

Amusementenpark Tivoli

Zin in avontuur? Kom spelen, genieten, gillen en ravotten in Amusementspark Tivoli, het leukste pretpark voor basisschoolkids! Geniet van superleuke attracties en speeltoestellen waar kinderen niet op uitgekeken raken. In augustus is er iedere dag iets extra's in het park te beleven: van een Meet & Greet met Tiffi en Toffi tot de mooiste verhalen uit het dagboek van Knoest, opa van Bomensluiteraar Wout.      

Lekker eten

Nijmegen heeft naast een groot aanbod aan kinderactiviteiten ook veel leuke locaties waar je heerlijk kunt tafelen. Want na een dagje Nijmegen krijgt iedereen toch honger! Je vindt op bijna elke hoek van de straat en op elk plein wel een eettentje.

Bekijk waar je kunt lunchen en dineren met de kids.

Dit vind je misschien ook leuk...