Volg de muziek met de muzikale stadswandeling van Doornroosje

De Nijmeegse muziekgeschiedenis loopt over van de mooie verhalen! En sinds kort is er een interactieve stadswandeling waarmee je de stad van zijn muzikaalste kant leert kennen, op initiatief van Doornroosje. Wandelfanaat, muzikant én schrijver Loes Wijnhoven neemt je mee langs belangrijke plekken, sterke verhalen en grappige anekdotes uit de Nijmeegse popgeschiedenis. De route is 6,5 kilometer lang en brengt je langs 19 locaties. 

Koos Hornman, hoofd publiciteit & marketing van Doornroosje, vertelt: ''Tijdens de pandemie zijn we allemaal veel op zoek geweest naar alternatieve activiteiten. Wandelen is natuurlijk dé favoriete bezigheid geworden voor veel mensen. Toen ik in contact kwam met de maker van deze audiotours moest ik meteen denken aan de stadswandeling die we ooit vanuit roosje hebben gedaan met Edwin Niemantsverdriet en Erik Nijsten van Follow the Music. Zijn gingen destijds met een groep op pad door Nijmegen en hadden super leuke verhalen én livemuziek tijdens de tour. Ik heb ze meteen benaderd en ook zij waren enthousiast om de wandeling digitaal aan te bieden. Alles wat je nodig hebt is een smartphone en een hoofdtelefoon.”

Zelfs de grootste muziekkenners worden verrast met anekdotes

De meeste verhalen en locaties hadden ze dus al. Na een nieuwe selectie is Loes Wijnhoven (bekend van de band Clean Pete) benaderd om teksten aan te scherpen en in te spreken. ''Het is volgens mij een heel mooi resultaat'', aldus Koos. ''Je wandelt echt met een andere blik door de stad en zelfs de grootste muziekkenners zullen verrast worden met anekdotes die ze nog niet kennen.'' Bijvoorbeeld dat clown Bassie ooit in het voorprogramma heeft gestaan van Edith Piaf bij een optreden in De Stadsschouwburg

Het favoriete onderdeel van Koos? ''Natuurlijk kon 'het oude roosje' - inmiddels De Basis - niet ontbreken. Maar omdat de rest van de locaties zich in het centrum bevindt, is het wel een extra ommetje. Als motivatie voor die extra kilometers hebben we een verhaal voor onderweg toegevoegd, en dat is misschien wel de leukste van allemaal.'' Waar dat verhaal over gaat zul je zelf moeten ontdekken tijdens de wandeling!

Hoe het werkt: 

  1. Zorg dat gps op je mobiele telefoon is geactiveerd. 
  2. iPhone: instellingen – privacy – locatievoorzieningen  
  3. Android: instellingen – locatie – locatie gebruiken 
  4. Start de wandeling via deze link en kies een startpunt.
  5. Het (volgende) audiofragment start automatisch als je bij een punt aankomt. Ook kun je een audiofragment openen door op een nummer op de kaart te klikken. 
  6. Geniet van de verhalen en muziek en vergeet niet op het verkeer te letten 

Niet in staat om de route te lopen? De audiofragmenten zijn ook vanuit huis te beluisteren!

Deze wandeling werd gemaakt met Erik Nijsten en Edwin Niemantsverdriet. Onder de naam Follow the Music gaan zij al jaren ‘live’ op pad met muziekliefhebbers.  

Dit vind je misschien ook leuk