Vierdaagsefeesten tips van René Verkerk: Hits van alle tijden

Tijdens de Vierdaagsefeesten, van 15 t/m 21 juli, verandert heel Nijmegen in één groot festivalterrein. Op meer dan 40 podia treden ruim 1000 artiesten op. Keuzestress? Geen zorgen, wij helpen je een handje! Dit zijn dé tips van radiomaker en feest-DJ René Verkerk voor het thema Hits van alle Tijden.

Sinds 1995 is Verkerk werkzaam bij Radio 10 als presentator en producer. Naast radio-dj is René ook actief als feest-dj. Zijn radiocarrière begon in de jaren ’80 in Nijmegen. Hij was al vóór zijn achttiende radio DJ voor Nijmeegse zenders. In die tijd heeft de stad mijn hart veroverd. “Ik heb veel vrienden gemaakt daar, en ik was nog geen achttien. Die vriendschap bleek voor eeuwig.”

René woont momenteel in Heerhugowaard in West-Friesland / Noord Holland. Maar naar Nijmegen toe rijden vindt hij niet erg. “Ik ga met veel plezier naar Nijmegen. Het voelt altijd als thuiskomen,” zegt hij nostalgisch. René heeft altijd met veel plezier zijn werk gedaan. Zo heeft hij alle genres wel een keer gehad: van feestmuziek tot classics. “Ik deed wel honderd feestjes per jaar. Met name de grote feesttenten, oktoberfeesten en carnaval. En natuurlijk de Vierdaagsefeesten,” blikt hij terug. “Tja, het houdt je jong.” Waar je volgens René écht bij moet zijn tijdens de Vierdaagse?

1. Jules van Hest

Op de dinsdag is het feest op het Hertogplein. “Een heleboel dance classics, Jules van Hest. Samen met The B Machine wordt dit een avond heerlijk dansen!”

2. Ronnie Ruysdael

Op maandag sta je volgens René natuurlijk op het Faberplein voor Ronnie Ruysdael. “De allerbeste entertainer van het land. Een sensatie om te zien. We draaien zijn nummer ‘Nijmegen’ nog vaak op de radio.”

3. Gevelconcert

Op zondag 16 juli vindt om 23.00 uur Het Gevelconcert plaats op de Grote Markt. Aan Het Gevelconcert doen zo'n 70 muzikanten van Nijmeegs orkesten mee. “Een van de populairste avonden van de Vierdaagsefeesten. Verwacht veel meezingers!”

4. Dj René Verkerk

Hij wil het zelf natuurlijk niet zeggen, maar ook René’s programma op het Hertogplein mag je niet missen deze Vierdaagsefeesten! Met zijn energie, humor en snelheid maakt hij van ieder evenement een echt feest. Dans op zaterdag, zondag én woensdag op de lekkerste klassiekers en feestnummers.

5. App op je telefoon zetten!

Geen keuzestress meer, programma & plattegrond altijd direct bij de hand en meteen op de hoogte van de laatste updates. Dat kan met de Vierdaagsefeesten app! Ook René is fan. “Het mooie van die app is dat er wordt aangegeven waar het vol is en te druk. Dan weet je waar je niet moet zijn.”

Of René uitkijkt naar de feesten? Nou en of! “Laat het maar snel komen! Alhoewel de voorpret ook erg leuk is,” zegt René. “Giga-gezellig. Het mooiste feest van het jaar en je moet er bij zijn geweest.”

Meer informatie over het programma van de Vierdaagsefeesten vind je op www.vierdaagsefeesten.nl.