Sfeer opsnuiven bij Go Short

De 11e editie van Go Short – International Film Festival Nijmegen zit er al weer op. Van 3 t/m 7 april stond Nijmegen in het teken van de korte film. We snuiven de sfeer nog even op!

Honderden nationale en internationale filmmakers en -kijkers bezochten begin april onze stad aan de Waal. Maar liefst 369 shorts vlogen aan de ogen voorbij en het Mariënburgplein en LUX werden omgetoverd tot een Go Short-paradijsje. En niet te vergeten: in de officiële competitie streden de beste recente korte films om een felbegeerde award. Dit jaar deden voor het eerst 360° VR-films en videoclips mee aan de competitie. Benieuwd naar de winnaars? Die lees je hier!

‘Mind My Mind’ van de Nijmeegse Floor Adams werd door het publiek verkozen tot beste film van het festival. In de animatiefilm duik je in het brein van Chris, een jongen met autisme. 

Meer shorts?

De volgende editie van Go Short vindt plaats van 1 tot 5 april 2020. Liefhebbers van korte films komen in de tussentijd aan hun trekken op het Filmfestival van de Kortste Nacht, op 21 en 22 juni in Arnhem. Go Short viert dan samen met Gelders DOEK en Focus Arnhem de korste nacht van het jaar, met een hoop shorts! 

Sfeerfoto's Go Short 2019

Foto: Daan de Bruin

Foto: Mario Ruiz

Foto: Mario Ruiz

Foto: Mario Ruiz

Foto: Mario Ruiz

Foto: Mario Ruiz

Foto: Jane Zijlstra

Foto: Jane Zijlstra

Foto: Mario Ruiz

Foto: Mario Ruiz

Dit vind je misschien ook leuk