September: de films van deze maand

Ben je vorige maand de bioscoopzalen al in gerend om de hitte te ontsnappen? Dan kun je die gewoonte deze maand gewoon weer voortzetten, want er staan weer een aantal parels op de planning! Dit zijn onze filmtips voor september.

1. Pink Moon (v.a. 8 september)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Pink Moon van Floor van der Meulen volgt Iris die volkomen onverwachts van haar vader Jan te horen krijgt dat hij genoeg heeft van het leven en ermee wil stoppen. Ze wordt gedwongen de totale absurditeit van de situatie onder ogen te komen.

 

2. Corsage (v.a. 15 september)

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: De Oostenrijkse keizerin Sisi (Vicky Krieps) wordt op de dag van haar veertigste verjaardag tegen wil en dank aan de kant gezet als een ‘oudere' vrouw. De rusteloze Sisi, badend in luxe maar ook getergd door eenzaamheid, gaat de strijd aan met het letterlijke en figuurlijke keurslijf die de keizerlijke rol van haar vergt.

 

3. Moonage Daydream (v.a. 15 september)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Moonage Dream door Oscar genomineerde filmmaker Brett Morgen bevat nooit eerder vertoonde concertbeelden en is een audiovisuele ruimtereis die niet alleen de raadselachtige erfenis van David Bowie belicht, maar ook dient als een gids voor een leven dat zinvol is en ook voldoening geeft in de 21e eeuw.

 

4. Sundown (v.a. 8 september)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Neil Bennett viert met familieleden een zorgeloze vakantie in een luxe resort in het Mexicaanse Acapulco als een telefoontje de rust verstoort. Door een sterfgeval in de familie moeten ze onmiddellijk terugkeren naar Londen. Maar in plaats daarvan gaat Neil naar een budgethotel en verzint hij redenen om zijn terugkeer naar huis uit te stellen.

 

5. Avatar (v.a. 22 september)

Locatie: Vue Nijmegen Walstraat  
Samenvatting: De meest succesvolle film aller tijden, van regisseur James Cameron, komt terug naar het grote doek. Avatar, het award-winnende epische avontuur uit 2009 wordt opnieuw uitgebracht met 4K gerestaureerd beeld en HDR geluid. Bioscoopbezoekers krijgen nog een keer de kans om in 3D naar de andere kant van het universum te reizen, naar de afgelegen planeet Pandora in het jaar 2154.