Podium aan de Waal: interview met programmeurs Stefan en Antwan

| Amy Ruiters

Nijmegen wordt deze zomer bruisender dan ooit met iedere zondagmiddag Podium aan de Waal! Het openluchttheater dat al een tijd geleden was gebouwd aan de Waal is deze zomer volop ingezet om de inwoners en bezoekers van Nijmegen extra te entertainen. In een interview met de twee programmeurs, Stefan Hoevenaars en Antwan van Horik, komen we meer te weten over dit zomers spektakel.


Antwan van Horik en ​Stefan Hoevenaars

Het podium staat er dus al een tijdje echter is het nog nooit zo in gebruik genomen als nu. De gemeente heeft aan de bewoners van Nijmegen gevraagd om ideeën op te sturen die de stad nog mooier te maken. “Een van die initiatieven die hieruit voort vloeide was om hier een programma neer te zetten. Vervolgens heeft de gemeente daar geld voor beschikbaar gesteld en zodoende hebben wij hier samen een programma voor kunnen organiseren”, vertellen Stefan en Antwan.

Beide hebben mee geholpen aan de organisatie op de achtergrond en Antwan draait ook nog verscheidene producties op de dagen zelf. Het is een samenwerking tussen de Lindenberg, Huis van de Kunst en De Schoenfabriek. “We hadden een oproep gedaan naar podiumkunstenaars, amateurs uit de regio en andere die hier zouden willen spelen. Er kwamen daar echt meer dan 60 reacties op!” Uiteindelijk hebben ze dus niet lang moeten zoeken naar een leuk programma, maar het was wel jammer om reacties af te wijzen. “We hopen dat dit een aftrap voor meerdere jaren is” delen ze. Wie weet dat de afgewezen acts dan een plekje in  volgend jaar kunnen vinden. 

De eerste zondagen waren al een groot succes. “Het was heel mooi weer en eigenlijk precies zoals ik het me had voorgesteld” vertelt Antwan over de eerste twee zondagen. Er kwam zowel veel publiek dat speciaal voor de optredens aantrad, maar er staat nu ook een bord zodat menig mens die op de kade flaneert ook weet dat ze kunnen aansluiten. Van bandjes tot koren, workshops en straattheater tot fanfares, acrobatiek en dansscholen. Het programma van Podium aan de Waal is erg divers en loopt de hele zomer door. Op de website vind je alle informatie over het programma.

Met mooi weer kan iedereen lekker aansluiten en dit laagdrempelige karakter past bij de wens om andere doelgroepen ook kennis te laten maken met podiumkunsten. “Kom vooral op zondagmiddag rond 14 uur hiernaartoe, kijk op de website, laat je verrassen of lees je van tevoren in. Kom dingen zien waarmee je misschien nog geen affiniteit mee hebt.” Op 28 augustus wordt Podium aan de Waal afgesloten met een fantastisch Project Concert dus zet dit alvast in je agenda. Wie weet tot zondag aan de Waal!

Fotografie: Henk Beenen & Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk...