Koningsdag vier je met Oranjepop: interview met Ariëla

| Amy Ruiters

Misschien ken je het nog wel, dat gevoel dat je krijgt als je tussen de mensen staat die lachend naar het podium kijken. Het podium waar muzikanten hun beste performance voor je neer zetten. En dan met z’n allen elkaar links voor ontmoeten. Om na het ontdekken van nieuwe klanken, bij het thuiskomen, je afspeellijsten bij te werken en nog lekker na te genieten van een memorabele dag. Dat gevoel van een festival. Je mag het weer ervaren, op 27 april, helemaal in het oranje!

Na twee jaar staat de organisatie van Oranjepop te springen om eindelijk weer te mogen knallen! In een interview met de enthousiaste medewerker Ariëla van de Linde vertelt ze ons over het Nijmeegse festival dat al sinds 1999 georganiseerd wordt. “Het begin van de buitenfestivals in Nijmegen” zo voelt het voor Ariëla en vele andere Nijmegenaren. Ze vindt het dan ook geweldig om weer zo’n festival te mogen organiseren. Met de stiekeme hoop op een strak blauwe lucht en zon, staat Oranjepop zeker positief in de schoenen over deze editie.

Ariëla van de Linde

Sinds 2020 is Oranjepop gekoppeld aan Doornroosje. Nou kon het festival in 2020 helaas niet doorgaan, de samenwerking blijft en dat biedt nieuwe mogelijkheden. De gebundelde kennis van de twee organisaties zorgt ervoor dat het programma nog aantrekkelijker is en er een groot mooi festival wordt neergezet. Ook is er dit jaar voor het eerst de mogelijkheid om van tevoren een kaartje te kopen. Een nieuwe uitdaging in de organisatie, maar ook vooral een nieuwe kans voor het publiek om er al vroeg bij te zijn. “Oranjepop is wel altijd zo’n festival die ons verrast in de opkomst” vertelt Ariëla, “we hopen dat iedereen ontzettend veel zin heeft in een festival en dat het veld natuurlijk helemaal vol staat.”

“Ik ben vooral fan van Oranjepop om nieuwe muziek te ontdekken.” Voor Ariëla en Oranjepop gaat het uiteindelijk om de muziek die gemaakt wordt op de twee podia. “Dat is altijd heel belangrijk en dan vooral nieuwe muziek. Bandjes die nóg niet heel bekend zijn en ook die wel al een naam hebben, allemaal even goed en waar je echt naar toe wil gaan.” Zo variëren ze van rock tot indie en van rap naar spacy muziek. De line-up is te vinden op de website van Oranjepop. Dit jaar hebben ze ook weer een hele leuke openingsact! De enige echte Sophie Straat komt na uitverkochte zalen in heel Nederland dit festival openen!

Sophie Straat

Kun je ook niet wachten en heb je zin in goede muziek en gezelligheid? Ga dan snel naar de website en geniet van de voorpret met je kaartje al in the pocket. Oranjepop is slechts 8 euro in de voorverkoop en 10 euro aan de deur. Twijfel je nog? Je kunt altijd op de 27ste nog gezellig naar binnen!

Wil je dit feest graag sponsoren of je steekt liever je handen uit de mouwen? Oranjepop zoekt nog vrijwilligers om hun enthousiaste team te versterken op de dag zelf. Aanmelden kan via deze link!

We zien je de 27ste in het Hunnerpark!

''Ik hoop dat iedereen met een euforisch gevoel naar huis gaat en dat ze met een blij en fijn gevoel weer voor het eerst, in twee jaar, buiten in de zon op Oranjepop hebben gestaan. Het festival waarbij muziek en je festival vrienden ontmoeten een grote rol speelt!'' - Ariëla van de Linde

Dit vind je misschien ook leuk...