Nachttips voor de Hemelvaartsweek!

Loco-Nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen geeft maandelijks Nachttips op IntoNijmegen, zodat jij de mooiste middernachtelijke uurtjes kan beleven! Dit keer ligt de week van Hemelvaart onder de loep: waar kun je het beste je avond en nacht doorbrengen? 7 tips, van theater of concert tot de fijnste feestjes die je zeker wakker zullen schudden.

 

Afbeeldingsresultaat voor noem het maar liefde

 

#1 Noem het maar liefde
29 mei, Stadsschouwburg

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.

 

Afbeeldingsresultaat voor roos van nijmegen
 

#2 Finale De Roos van Nijmegen
30 mei, Doornroosje

Na drie spannende voorrondes in Merleyn hebben jury en publiek hun keuze gemaakt over de finalisten van de Roos van Nijmegen 2019, dé bandcompetite van Nijmegen. De jury heeft INDIGO3000 PIECES en Sovay geselecteerd. Bij het publiek is Dunter Flinn als favoriet uit de stembus gekomen en wint daarmee een plek in de finale.

 

Afbeeldingsresultaat voor zusje van debbie

#3 Het Zusje van Debbie Festival
31 mei, Zomerkwartier/Honigcomplex

Het Zusje van Debbie gaat de bloemetjes buiten zetten en organiseert haar eerste heuse festival! Dat betekent drie stages met elk een eigen geluid en eigen sfeer, extra veel ruimte voor gekkigheid en zomers vertier en een magnifiek uitzicht op de Waal met de zon op je gezicht. Kortom, een dag waarop de wildste dromen van Het Zusje van Debbie werkelijkheid worden.

Afbeeldingsresultaat voor chocolade doornroosje

#4 Chocolade
1 juni, Doornroosje

Het zoete feestje Chocolade keert terug naar Doornroosje! Met deze keer in de hoofdrol: DJ Flava. Deze Amsterdammer heeft al menig dansvloer in vuur en vlam gezet en zal ook jou laten smelten. Verder Nikky Adriana, L33 Funksta en de residents, met de lekkerste R&B, Hip Hop, Classics, Riddims en Future Beats all night long.

 

 

 

 

 

 

#5 Yallah! Yallah!
1 juni, Merleyn

Yallah! Yallah! Een avond ramvol hiphop, reggaeton, speeddabke en meer uit het midden oosten. Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon, trap uit Syrië, Palestijnse hiphop plus natuurlijk talloze andere vibes uit het Midden Oosten – en beyond. Diggers DJ Tommi (Wiebel, Balkan Beatz) en Slowpoke (De Tropen) laten je weer alle hoeken van de vloer zien, vooral die aan de Oostkant.

Afbeeldingsresultaat voor singlefeestje doornroosje

#6 Singlefeestje
1 juni, Doornroosje

Kies. Geef. Dans! Het Singlefeestje neemt bakken met duizenden cd-singles mee: van The Spice Girls tot Celine Dion. Van Robbie Williams tot Ciara. Van de nieuwste dance tot classics uit de jaren 80. Pak jouw single uit de bakken en geef hem af bij de DJ! 
 

Afbeeldingsresultaat voor festival trek nijmegen

#7 Festival TREK
30 mei t/m 2 juni, Hunnerpark

Festival TREK, het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, keert terug naar Nijmegen!  De ‘BurgeRmeester van TREK’ tovert met zijn Bourgondische Dorp het Hunnerpark weer om tot een groot openluchtrestaurant. Geniet van de lekkerste streetfood uit de mooiste mobiele keukens én van entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent. Als de avond valt gaan de voetjes van de vloer bij de Silent Disco en bij de Platenbus. Dagelijks is er rond 22:00 uur een vuurshow.

 

Headerfoto: David van Haren

Dit vind je misschien ook leuk