Juni: de films van deze maand

Zin in film? LUX, Pathé en Vue in Nijmegen brengen deze maand een scala aan films die je niet wilt missen. Bovendien viert LUX de iconische filmmaker Wes Anderson met een speciale filmspecial. Mis het niet!

1. Asteroid City

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Asteroid City speelt zich af rond 1955 in een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn dat wordt getroffen door wereldschokkende gebeurtenissen tijdens een conventie voor jonge Stargazers en Space Cadets. In de nacht van woensdag 7 op 8 juni vindt de Nederlandse première van Asteroid City plaats in LUX. De film wordt gestart om 00.01 uur ’s nachts!

 

2. No Hard Feelings

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Jennifer Lawrence speelt in én produceert No Hard Feelings, een scherpe, hilarische komedie. Wanneer ze op het punt staat om haar ouderlijk huis kwijt te raken, ziet Maddie (Lawrence) een opmerkelijke vacature: rijke helikopterouders zoeken iemand die met hun introverte 19-jarige zoon Percy wil ‘daten’ voordat hij naar de universiteit gaat.

 

3. Pacifiction

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting:Pacifiction is een broeierige, politieke thriller waarin een geslepen bureaucraat de grenzen van zijn invloed op een paradijselijk eiland bereikt. De adembenemende cinematografie en het spel van Benoît Magimel werden menigmaal bekroond, waaronder door Cahiers du Cinéma dat Pacifiction in 2022 uitriep tot Film van het Jaar.

 

4. The Flash

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: In The Flash, van regisseur Andy Muschietti, komen werelden samen als Barry met zijn superkrachten terug in de tijd gaat om het verleden te veranderen en zo zijn familie te redden. Hierdoor verandert hij alleen ook onbedoeld de toekomst.

 

5. KIDDO

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: De elfjarige Lu woont in een pleeggezin wanneer haar lang verloren moeder Karina onverwachts opduikt. In haar afgeragde sportwagen neemt ze Lu mee op een avontuurlijke roadtrip, helemaal naar Polen.

Filmspecial: Wes Week

Ter ere van de nieuwe Wes Anderson film vertoond LUX een selectie uit het oeuvre van de legendarisch filmmaker weer op het grote doek. Met o.a. een marathondag op zondag 18 juni en reguliere vertoningen op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 juni.

Meer info & tickets

Dit vind je misschien ook leuk...