Het Zusje van Debbie Festival voelt als een groot tuinfeest

| Simone Vos

‘Het Zusje van Debbie gaat de bloemetjes buiten zettenʼ, kondigde de organisatie achter Het Zusje van Debbie al aan. Niets bleek minder waar te zijn op het eerste festival dat ze organiseerden, op 31 mei op het Honigcomplex. Met uitzicht op de Waal en een heerlijk zonnetje op het gezicht, voelde dit festival aan als een heel groot tuinfeest. Ook redacteur Simone Vos en fotograaf Edwin Smits zetten de bloemetjes buiten, zodat jij kan nagenieten of juist kennis maken met Het Zusje van Debbie!

“Ik heb soms nog niet helemaal het festivalgevoel”, vertelt een bezoeker. “Het is gewoon een gezellig feestje, maar het Honigcomplex is even wennen als festivalterrein.” De festivalsfeer raakt er in de loop van de avond echter steeds meer in. Bij de ingang kun je je laten schminken en met glitters laten versieren. Her en der staan de bloemen letterlijk buiten in potjes.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen, schoenen en buiten

Intieme sfeer

Bij de drie podia Nancy, Debbie en Donny dansen mensen uitbundig en hoofdbanden, hippe panterprints en lange jurken voeren de boventoon. De foodtrucks (allemaal vegetarisch) zijn populair, aan de rij ervoor te zien. Er hangt een intieme sfeer: het terrein is niet al te groot, de podia zijn overzichtelijk en het uitzicht op de ondergaande zon bij de Waal doet idyllisch aan.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 9 mensen, menigte

Zien en gezien worden

Of je nu komt voor de technomuziek of de 90ʼs-hits, op het Zusje van Debbie vind je sowieso muziek naar je smaak. Zien en gezien worden is hier zeker ook aan de orde: van strakke jumpsuits, tot aan hoge witte sportsokken onder een net iets te kort broekje. Maar uiteindelijk is het vooral gezellig: buiten de dansende menigten zitten her en der mensen samen op de grond of lopen bezoekers met een ijsje in hun hand rond.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 9 mensen, lachende mensen, staande mensen, menigte en buiten

Nog meer bloemetjes buiten

Gemoedelijk, dansbaar en voor herhaling vatbaar, dat is Het Zusje van Debbie Festival. Hopelijk met volgend jaar nog net iets meer bloemetjes om buiten te zetten.

Bekijk hieronder de laatste foto's! Wil je bij het volgende feestje zijn? Het Zusje keert tijdens de Vierdaagsefeesten weer terug met Het Zusje van Debbie gaat stranddansen: 13 juli op Festival op 't Eiland, 20:30-00:30, entree is gratis!

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en staande mensen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, menigte

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 8 mensen, menigte en buiten

Fotografie: Edwin Smits

Dit vind je misschien ook leuk