Fotoverslag: Radboud Sounds

Als je de sterren kon omzetten in geluid, hoe zou dat dan klinken? Kan muziek je pijngrens verhogen? Hoe kan muziek je oren voor de gek houden? Dit en meer werd ontdekt tijdens Radboud Sounds, de avond over muziek door Radboud Universiteit in Doornroosje. Onze fotograaf maakte een mooie sfeerimpressie.

Radboud Sounds, de wetenschap van muziek: een festival met muziek, lezingen, dans en meer ter ere van het 100 jarig bestaan van de Radboud Universiteit. Op 12 mei kon er worden geluisterd, gedanst, genoten en van muziek zoals nooit tevoren.

Muziek is niet weg te denken uit ons leven, en je hoeft er niks van te weten om er met volle teugen van te genieten. Maar de wetenschap achter muziek ontdekken kan het nóg leuker maken. Wetenschappers van de Radboud Universiteit lieten tijdens Radboud Sounds het publiek kennis maken met muziek vanuit verrassende invalshoeken.

Van 20.00 uur tot circa 01.00 uur een doorlopend programma met concerten, wetenschappelijke lezingen en gesprekken over wetenschap en muziek. Parallel in de rode en paarse zaal, het café en de hal van Doornroosje. De avond werd aangevuld met live optredens van Sophie Straat, Cassandra Onck, YĪN YĪN, DJ’s Kim Josefine en Lysah en Joost van Bellen.

Op 17 oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Ter ere van dit jubileum werden er van 8 tot en met 14 mei allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals ook het Radboud Festival op 11 mei. Op 17 oktober 2023 viert de universiteit haar officiële verjaardag: de 100e Dies Natalis. Tijdens deze viering worden er ook 6 eredoctoraten uitgereikt en vindt van 19 t/m 21 oktober Radboud Art & Science plaats.

Kijk voor meer informatie op de website van de Radboud Universiteit.

 

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk...