Fotoverslag: officiële opening vernieuwde Waalkade

De afgelopen twee jaar heeft de Waalkade een complete metamorfose ondergaan. Er zijn grasmatten gelegd, bomen geplant en bij de Veerpoorttrappen is een verlaagd deel met zittrappen gekomen, waardoor er een podium is ontstaan bij het water. Zaterdag 19 september vierde Nijmegen de officiële opening van de Waalkade en de komst van het nieuwe kunstwerk “De Waterwolf” en de Aquanaut.

De Spacecowboys

Het kunstwerk is gemaakt door de Spacecowboys: Paul Keizer en Albert Dedden, beeldhouwers uit Deventer. Veel van hun werken zijn gemaakt voor een specifieke plek in de openbare ruimte. Emotie en beleving zijn belangrijke waarden die terugkomen in hun kunstwerken en dat zie je meteen bij de Waterwolf! Het volledig in brons gegoten kunstwerk staat symbool voor de strijd van de mens tegen het water. 

De Spacecowboys

Waterwolf & Aquanaut

Het 3.30 meter hoog bronzen kunstwerk is een wolvenpup met een jongetje. De wolvenpup is een historische animalisering van het water dat het land aanvreet, een verbeelding van het water als zijnde bedreigend en gevaarlijk. De waterwolf is niet alleen, naast hem staat het jongetje, de Aquanaut. Ze staan naast elkaar alsof ze elkaars trouwste en meest favoriete speelkameraden zijn. Twee vrienden die arm in arm naar de Waal kijken. 

Lees hier het hele verhaal over het kunstwerk.

 Wethouder Noël Vergunst, wethouder Monique Esselbrugge & burgemeester Hubert Bruls

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk