Fotoverslag: Nijmegen vanuit de lucht - Droogte

Nijmegen is al een prachtige stad als je er doorheen loopt, maar heb je de stad wel eens van bovenaf gezien? In een bijzondere fotoserie, mogelijk gemaakt door dronefotografie, laat Nadine Reef Nijmegen op een nieuwe manier zien: vanuit de lucht. Dit keer met foto's die gemaakt zijn tijdens de droogte, die zichtbare gevolgen heeft voor de stad en haar wateren.

Nadine is grafisch ontwerper (ArtEZ), (lucht)fotograaf en videomaker die haar basis heeft gevonden in Nijmegen. “Als luchtfoto/videograaf met een groen hart is het veranderlijke landschap iets wat mij intrigeert. Wonend in Nijmegen, dicht bij de Waal met haar uitgestrekte uiterwaarden, is er door het jaar heen sprake van veel transformatie. Deze serie biedt weer een heel ander bijzonder perspectief." 

"Nu de droogte voorbij is, is het tijd om visueel te reflecteren," zegt Nadine. "Schoonheid wordt wellicht niet geassocieerd met droogte. Maar de landschappen vanuit de lucht waren allesbehalve kleurloos en saai te noemen."

"De oude Waal in de Ooijpolder die droog kwam te liggen, de Spiegelwaal met groene zweem en steeds groter wordend eiland, de drempel, het overloopgebied van Waal in de Spiegelwaal, de woonboten als vissen op het droge. Over dingen die eerst onzichtbaar waren, en door de droogte tevoorschijn kwamen."

Het werk van Nadine is te vinden via haar website www.verwonderje.nu of instagram. Bekijk ook haar films via haar YouTube kanaal. Meer over haar grafisch werk is te vinden via www.nadinereef.nl