Fotoverslag: dit was LUX Open Air 2021 met films van Wes Anderson

Van dinsdag 24 t/m zaterdag 28 augustus was het weer tijd voor LUX Open Air: met vijf prachtige filmvertoningen op het Mariënburgplein. Ter ere van zijn nieuwste film The French Dispatch stond LUX Open Air dit jaar in het teken van… Wes Anderson!

Tijdens LUX Open Air werd het terras op het plein omgetoverd tot een waar openluchtfilmtheater. De filmvertoningen startten iedere avond om 21.15 uur, de kaartverkoop voor de desbetreffende film startte diezelfde avond om 18.00 uur aan de kassa. 

De films die tijdens de Open Air te zien waren, zijn: The Life Aquatic with Steve Zissou, over diepzeeonderzoeker Steve Zissou die wraak wil nemen op de mysterieuze, ongrijpbare en misschien onbestaande Jaguar Shark, The Darjeeling Limited, over drie broers die – een jaar na de begrafenis van hun vader – naar India reizen om hun onderlinge band te verbeteren, Moonrise Kingdom, over een jong stel dat wegrent, waarna verschillende stedelingen hun stad op de kop zetten om hen te vinden, The Grand Budapest Hotel, over een legendarische hotelmanager, zijn vriendschap met een jonge medewerker en de diefstal van een onbetaalbaar schilderij, en Isle of Dogsover de epische zoektocht van een jongen naar zijn verloren hond.

Dit vind je misschien ook leuk