Fotoverslag: De Nijmeegse Literatuurprijs 2022

Op vrijdagavond 16 december vond de uitreiking van de Nijmeegse Literatuurprijs 2022 plaats in Bibliotheek De Mariënburg - een jaarlijkse prijs voor schrijvers die nog niet gepubliceerd hebben bij een landelijke uitgeverij. Pascal Lamberigts ging er met de hoofdprijs vandoor. Bekijk hier het fotoverslag!

De Nijmeegse Literatuurprijs werd voor het eerst uitgegeven in 1992 en is nog steeds een Nijmeegse traditie. Er wordt een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt. De Nijmeegse Literatuurprijs wordt georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen.

Voor de editie 2022 is de organisatie in handen van: Anne Nijtmans (de Gelderlander), Elke Decates (Bibliotheek Gelderland Zuid), Cees de Beer (Mensen zeggen Dingen) Anne Giessen (Op Ruwe Planken), Tom Verstappen (Wintertuin), Wim van Til (Poëziecentrum Nederland) en Frank Norbert Rieter (schrijver). Op Ruwe Planken presenteerde hun nieuwe magazine en theatergroep Piepschuim maakte er een extra feestelijke avond van. 

Op vrijdagavond 16 december was het zo ver. De uitreiking van de Nijmeegse Literatuurprijs 2022 vond plaats in Bibliotheek De Mariënburg. Na een spannende avond onder leiding van oud-winnaar Jordi Lammers bekroonde de jury (Ischa den Blanken, Cobi van Baars en Fien Prinsen) Pascal Lamberigts’ verhaal ‘Goederenlift’ vanwege de “originaliteit, verbeeldingskracht en niet-aflatende humoristische ondertoon”.

Sanne Aletta van Otten won de tweede plaats met haar verhaal ‘Wabi Sabi’ en op de derde plaats stond ‘Ketsen’ door Esther van Raay. Zij won ook de publieksprijs. Kort verhaal ’De Roep van de Zee’ van Veerle Loonstra kreeg van de jury een speciale vermelding. 

Winnaars v.l.n.r. Sanna Alletta van Otten, Pascal Lamberichts, Esther van Raay

De Nijmeegse Literatuurprijs 2022 werd mede mogelijk gemaakt door Dekker van de Vegt Boekverkopers en Fonds SFS.

Lees meer over de Nijmeegse Literatuurprijs op www.nijmeegseliteratuurprijs.nl

 

Fotografie: Henk Beenen

Dit vind je misschien ook leuk...