Dé filmtips van januari

Januari een druilerige maand waarin niets gebeurt? Niets is minder waar. Kruip lekker weg in een warme bioscoopstoel met een goede bak popcorn, want er staat genoeg op de filmagenda! Dit zijn dé films die je in januari moet zien.

1. Priscilla

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Wanneer 14-jarige Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-‘n-roll-superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend.

 

2. Aquaman and the Lost Kingdom

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: Nadat het Black Manta eerder niet is gelukt om Aquaman te verslaan, is hij nog steeds vastbesloten om zijn vaders dood te wreken en Aquaman voorgoed uit te schakelen. Dit keer is Black Manta sterker dan ooit tevoren, want hij heeft de mythische Zwarte Drietand, waarin een oude, kwaadaardige kracht schuilt.

 

3. One Life

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered om veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen.

 

4. The Pod Generation

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Rachel is een succesvolle carrièrevrouw die op het punt staat promotie te maken. Via haar werkgever, een technologiebedrijf in New York, bemachtigt ze een felbegeerde plek in het ‘Pegasus Womb Center’. Zij bieden koppels een gemakkelijke en handige uitkomst voor zwangerschappen door middel van kunstmatige baarmoeders, oftewel pods.

 

5. Gewoon Super

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Het leven van de 11-jarige gameliefhebber Hedwig staat op zijn kop wanneer ze veel eerder dan verwacht haar vader moet gaan vervangen als de superheld van de stad. Maar Hedwig is geen superheld; ze is klein, een beetje onhandig en niet sportief. Haar vader daarentegen is groot en sterk en de lievelingsheld van de stad.

 

Dit vind je misschien ook leuk...