Dé filmtips van december

Jingle bells, jingle bells... hoor jij het ook overal? De tijd is aangebroken! Met de feestdagen in het vooruitzicht is het weer de periode voor de klassieke kerstfilms, zowel in huiselijke sfeer als op het grote scherm. In Nijmegen kun terecht bij LUX, Pathé of Vue voor een betoverende (kerst)filmervaring. We hebben een aantal pareltjes voor je geselecteerd!

1. It’s A Wonderful Life (17 december)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting:It’s a Wonderful Life is dé ultieme kerstfilm, want schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end. George Bailey is de brave borst die een noodlijdende bank in small town USA overeind probeert te houden, maar door ongelukkige machinaties van zijn zakenpartner de financiële ondergang tegemoet ziet.

 

2. The Mean One

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: Zin in een kerstige horrofilm? In een afgelegen stadje, dat je alleen kan zien als de sneeuwvlokken vallen, woont Cindy You-Know-Who. Ze viert ieder jaar met het hele stadje een uitbundig kerstfeest, tot haar ouders bruut worden vermoord door een groot en gemeen groen wezen in een rode kerst outfit.

 

3. The Holdovers

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Paul is de pineut. Deze leraar geschiedenis fungeert tijdens de kerstvakantie als holdover; de leraar die tijdens de vakantie op school moet blijven om te passen op de leerlingen die niet naar huis kunnen. Een kerstklassieker in wording. Op 25 en 26 december zie je de voorpremière inclusief kerstdiner in Café LUX!

 

4. Wonka

Locatie: Pathé Nijmegen & LUX Nijmegen
Samenvatting: Wonka is gebaseerd op het bijzondere personage in ‘Charlie and the Chocolate Factory’, Roald Dahl’s meest iconische kinderboek. De film laat zien op welke wonderbaarlijke wijze 's werelds grootste uitvinder, goochelaar en chocolatier de geliefde Willy Wonka werd.

 

5. Teddy’s Kerstfeest

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze een ongelooflijk geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft!

 

Filmspecial: Filmcafé Kersteditie

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: In ongedwongen sfeer biedt Filmcafé iedere maand een nieuw en vooral dynamisch programma van hoogtepunten, mijlpalen, rariteiten en opzienbarende gebeurtenissen uit meer dan honderd jaar film. Dit keer helemaal in kerstthema! Op 16 december om 15.00 uur kun je aanschuiven bij LUX. Bekijk ook de cursusreeks van LUX, waarin steeds wordt ingegaan op films van toonaangevende regisseurs.

Lees meer

Dit vind je misschien ook leuk...