Dé filmtips van april

Ook deze maand hebben we vijf filmtips voor je! Dit zijn dé films die je in april moet zien.

1. Go Short - International Short Filmfestival Nijmegen (3 t/m 7 april 2024)

Locatie: LUX Nijmegen (hoofdlocatie)verschillende locaties
Samenvatting: Geniet vijf dagen lang in en om LUX (en op andere locaties in de stad) van het beste dat korte film te bieden heeft. Naast de competitie- en focusprogramma’s en de jaarlijks terugkerende filmblokken zoals de Oscar- en Comedy Shorts, zijn er ook spannende Late Night-programma’s en kinderprogramma’s voor diverse leeftijden.

2. Back to Black

Locatie: LUX Nijmegen, Vue Nijmegen, Pathé Nijmegen
Samenvatting: Een ode aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw: Amy Winehouse. Back to Black vertelt haar levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.


3. Melk

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Waarachtig drama over rouw van nieuw Nijmeegs filmtalent en -regisseur Stefanie Kolk. Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken.

4. La Chimera

Locatie: LUX Nijmegen 
Samenvatting: Dramatische en avontuurlijke reis waarin iedereen op zoek is naar zijn eigen Chimera, iets dat ze proberen te bereiken maar nooit kunnen vinden. Het lot van alle zoekenden blijkt volledig met elkaar verweven te zijn.

 

5. Four Daughters

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Unieke en aangrijpende docu-fictie van Oscar genomineerde regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold his Skin, Beauty and the Dogs). Een intieme vertelling vol hoop, verzet en verdriet over botsende werelden en wat het is om moeder of zus te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...