Half Easy Trio

Baby Otis 2020: fotoverslag!

In het weekend van 31 januari en 1 februari presenteerde Meneer Otis een geheel nieuwe Baby Otis, twee avonden kopje onder in experimentele jazz, elektronische geluiden en instrumentale dance. 

Glass Museum opende de zaterdag met een combinatie van moderne jazz en elektronische vibes. Gevolgd door de prikkelende composities van het Half Easy Trio. Een van de krachtigste vaardigheden die ze bezitten, is om contrasten te creëren, in welke zin dan ook. Fotograaf Edwin Smits was aanwezig voor een fotoverslag. 

Glass Museum

Glass Museum (BE) combineert moderne jazz met elektronische vibes, waarmee ze een groot en melodramatisch geluid brengen. Glass Museum is een Belgisch duo van Antoine Flipo op piano en Martin Grégoire op drums, beïnvloed door Gogo Penguin, BadBadNotGood en Floating Points. Hun doel is dynamische en melodramatische liedjes bouwen, de luisteraar meenemen naar een fragiel universum waarin piano en drums samenkomen in een uitbarsting van energie en elektronische vibes. Na meer dan 40 shows in Europa te hebben gespeeld, brachten ze hun debuut-EP ‘Deux’ uit in mei 2018 op het label Jaune Orange / [PIAS].

Half Easy Trio

Alle composities van het Half Easy Trio (winnaar ‘The Records 2018’) zijn geschreven door de Bulgaarse Martin Hafizi (Winnaar ‘International Contest Galaxy of Talents 2010’, derde prijs en publieksprijs ‘IPCL 2015’). Het bereiken van een emotionele opwinding en het delen met het publiek is altijd de belangrijkste reden om op het podium te staan voor deze drie muzikanten. Het trio bestaat naast Martin uit de Oostenrijkse Johannes Fend (Eerste Prijs ‘Leiden Jazz Award 2017’, beste solist ‘Erasmus Jazz Award 2017’) en de Duitse Franz von Chossy (Eerste prijs en beste solist ‘Dutch Jazz Competition 2006’, tweede prijs ‘Montreux Jazz Solo Piano Competition 2009’). Een van de krachtigste vaardigheden die ze bezitten, is om contrasten te creëren, in welke zin dan ook. Ze prikkelen je verbeelding, want er zit een specifiek verhaal achter elk nummer. Elk van hun uitvoeringen verandert in een sonische verkenningsreis en een diepgaande zoektocht naar rijke structuren, schoonheid, energie, kracht en drama.

Baby Otis

Dit keer vond het tweedaagse festival plaats in Brebl op het HonigComplex, Nijmegen. Houd de website in de gaten voor meer informatie. 

Fotografie: Edwin Smits

 

Dit vind je misschien ook leuk