Augustus: de films van de maand

De maand augustus is begonnen. Een maand met veel zonneschijn, waterplezier en veel mensen die de auto of vliegtuig instappen om op vakantie gaan. Blijf je toch in eigen stad en wil je af en toe afkoelen in de bioscoop? Bekijk dan hier onze tips.

1. White Berry

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: Dramafilm White Berry vertelt het verhaal over Nederlands-Afrikaanse Grace (17), een meisje met albinisme. Ze voelt zich met haar witte huid en slechte zicht een buitenstaander.

 

2. BEAST

Locatie: Pathé Nijmegen
Samenvatting: Idris Elba (Fast & Furious: Hobbs & Shaw, The Suicide Squad) speelt de hoofdrol in een bloedstollende nieuwe thriller BEAST over een vader en zijn twee tienerdochters die opgejaagd worden door een bloeddorstige leeuw die duidelijk wil maken dat er maar één de baas is op de savanne. 

 

3. Le Sommet Des Dieux

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: In hun poging om als eersten de top van de Mount Everest te bereiken verdwenen George Mallory en Andrew Irvine in 1924 spoorloos. Het enige bewijs dat ze ooit de berg bedwongen zouden hebben, is via Mallory’s fototoestel.

 

4. Fireheart

Locatie: Vue Nijmegen
Samenvatting: De 16-jarige Georgia woont in New York en heeft een grote droom; ze wil als eerste vrouw ter wereld bij de brandweer werken. Wanneer een geheimzinnige brandstichter Broadway begint af te branden, verdwijnen op mysterieuze wijze de brandweerlieden van New York. 

 

5. De Legende van Samoerai Henk (junior)

Locatie: LUX Nijmegen
Samenvatting: De vrolijke hond Henk droomt van een leven als samoerai in een land waar katten de baas zijn. Terwijl alle katten hem wantrouwen, neemt Jimbo, ooit een grote samoerai, Henk met veel tegenzin onder zijn hoede.

 

Extra tip!

In juli is LUX Nijmegen gestart met hun zomeractie (25% korting op hun filmaanbod, €7,50 voor een filmkaartje) wegens succes verlengen ze de actie t/m eind augustus! Dus plan snel filmavond met je vrienden en/of familie.