5x zien tijdens Kunstnacht

Ontdek in één nacht wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft tijdens Kunstnacht op 16 september. Het stadscentrum en het NYMA-terrein zijn onderverdeeld in vier verschillende kleurzones. Hier vind je een boordevol programma met onverwachte optredens, verrassende kunstinstallaties en unieke cross-overs van meer dan 60 organisaties uit Nijmegen en Arnhem. Dit zijn onze tips! 

1. Rollende Mina’s x Brebl @ Doornroosje

Het queer/feministische skateboardplatform de Rollende Mina’s bouwde speciaal voor Kunstnacht een dromerige kunstinstallatie. De rode zaal van Doornroosje wordt omgebouwd tot een mini-skatepark waarin je door rolt naar Brebl, die op bezoek is bij zijn grote (podium)broer.

Lees meer

2. TG Greppel x Besiendershuis @Besiendershuis

Tijdens Kunstnacht brengen dieren het Besiendershuis tot leven. Volg in je eentje hun sporen door het eeuwenoude huis, vanaf de hangkamers tot in de tuin. Dwaal langs donkere deuren en piepende planken, buk voor eeuwenoude balken en spiek door raampjes en kijkgaten…

Lees meer

3. Phion @ Bibliotheek de Mariënburg

Beleef klassieke muziek en een yogasessie als nooit tevoren! Hou je niet van yoga? Plof dan neer in een van de zitzakken voor een bijzonder ontspannen concertervaring. 

Lees meer

4. Afrika Museum x Waalhalla @ Waalhalla

Rollend over de verlichte dansvloer van Waalhalla krijg je een indruk van Urban Afrika. De heerlijke amapiano sound van DJ Unruly Phoenix zorgt voor een tintelende, dansbare avond. Unruly Phoenix verlegt grenzen en mengt Amapiano met Afro-tech en Melodic-tribal tech. Verleg al rolschaatsend je eigen grenzen met een chapman of dawa cocktail in je hand.

Lees meer

5. Doornroosje x Down The Rabbit Hole: Nachtfeest @ Vasim Events

Jouw Kuntnacht is niet compleet zonder het Nachtfeest! De Vasim wordt omgetoverd tot twee geliefde dansvloeren van Down the Rabbito Hole: REX en Bizarre.

Lees meer
Bekijk het hele programma op https://www.kunstnacht.nl/

Dit vind je misschien ook leuk...