5x jongerentips in Nijmegen - 22 t/m 28 nov 2021

Check de 5 leukste events voor jongeren deze week! Genoeg te doen in Nijmegen: bingewatch drie afleveringen theater, probeer LaserSquash eens uit, of zoek bij LUX verbinding met de nieuwe bewoners van kamp Heumensoord, met kunst, eten en gesprek.

1. Sport + fun = LaserSquash

Fan van squash én van lasergamen? Je raadt het al, dan is LaserSquash wat voor jou! Dit is een superleuke variant op lasergamen en is meteen een goede work-out. Nieuwsgierig? Als student kun je voor €10 per persoon het studentenuitje boeken, dat bestaat uit: een spel LaserSquash, een spel LaserQuest en een drankje. Bekijk hier alle arrangementen

LaserQuest Nijmegen: open van dinsdag t/m zondag, voorlopig tot 21:00 (zorg voor een geldig coronatoegangsbewijs).
 

2.  HNTjong: Trojan Wars - Een verpletterende bingewatch-marathon

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog, vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur. Een topcast met veel jonge acteurs speelt meer dan 100 personages, in drie afleveringen. Voor aanvang en tussen de afleveringen door zijn er acts, muziek en food: het theater is één groot festivalterrein. 

Woensdag 24 november, 16:15 - 22:15: HNTjong: Trojan Wars in de Stadsschouwburg.
 

Trojan Wars | HNTjong | Het Nationale Theater

3. Vrouwenpower: Anneke van Giersbergen​ + MINKA

Woensdag hoor je niet één, maar twee steengoede muzikanten in Doornroosje. Luister naar de hypnotiserende stem en de intieme, verhalende songs van Anneke van Giersbergen. Laat je daarna verrassen door de vrolijke, catchy Nederlandstalige electropop van MINKA. Zwevend op de beat neemt ze je mee naar haar roze wereld, en laat ze het liefst iedereen dansen.

Woensdag 24 november, 19.30 uur: Anneke van Giersbergen​ + MINKA in Doornroosje
 

4. ‘Instant Loneliness’: verbindende eenzaamheid in LUX

LUX organiseert de programmaweek ‘Instant Loneliness’: met diverse kunstvormen zoals muziektheater, film en gesprek ga je op zoek naar de verbindende kant van eenzaamheid. Ga bijvoorbeeld middels eten, kunst en gesprek de verbinding aan bij An Afghan Evening: Loneliness and displacement, samen met Afghaanse Nederlanders, kunstenaars en – niet in de laatste plaats – de nieuwe bewoners van kamp Heumensoord.

Woensdag 24 t/m zondag 28 november: Instant Loneliness in LUX
 


5. Lekker en goedkoop uit eten

Nog even de stad in na je lessen of colleges? Hier vind je 14 leuke restaurants waar je goedkoop uit eten kunt. Begin lekker vroeg met tafelen, zodat je om 20:00 met volle buik en redelijk volle portemonnee weer naar huis kunt, voor een knusse filmavond op de bank bijvoorbeeld!
 

Meer tips nodig?

Check hier onze andere tips voor deze week.

Bedenk je eigen activiteit!

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? En heb jij altijd al een Mario Kart toernooi, een Spoken Word workshop, een muziekfestival, of een cursus vloggen willen organiseren? Of heb je een ander leuk, creatief idee wat je graag wil uitvoeren, voor én door jongeren? Dan is Young Vibes the place to be!

Young Vibes is een programma waarbij jongeren tussen de 12 en 27 jaar oud de kans krijgen om in 2021 een evenement of activiteit te organiseren met behulp van geld van de gemeente Nijmegen. Na anderhalf jaar vooral elkaar zien op afstand, wordt het hoog tijd dat we elkaar weer gaan ontmoeten.

Meld jouw idee nu vrijblijvend aan via de ideeënbox. Heb je al een heel plan uitgedacht? Vul dan het aanvraagformulier in.

Dit vind je misschien ook leuk: