Wat is er te doen in Nijmegen - 22 t/m 28 november 2021

Op zoek naar activiteiten voor deze week? Bezoek een theatervoorstelling, een expositie in het teken van hoop, een concert met liedjes van Phil Collins of verken de stad met E-Steps! Wij hebben onze tips voor jou op een rijtje gezet.  

1. Theatervoorstelling ‘WIT’

Zin om een avondje te lachen? WIT is een hilarische komedie naar KUNST van Yasmina Reza, gespeeld door drie Nijmeegse topacteurs: Chris Tates, Rob Beumer en Radboud de Groot. De voorstelling vindt plaats in de Brouwtoren en om de avond te beginnen krijg je een heerlijk speciaal biertje.

De voorstelling vindt dagelijks plaats van 23 november t/m 1 december om 20:15 uur in de Brouwtoren.

2. Still Collins

Ben jij fan van de muziek van Phil Collins en Genesis? Tijdens het theaterconcert van Still Collins worden er onvergetelijke songs gespeeld die iedereen onmiddellijk herkent! Sven Komp, samen met zes andere topmuziekanten, brengt een spectaculaire show met repertoire van Phil Collins, Genesis en Peter Gabriel. Doe je ogen dicht en het lijkt net alsof Phil en Genesis zelf op het podium spelen.

Het theaterconcert vindt plaats op 25 november om 20:15 uur in Stadsschouwburg Nijmegen

3. Black Friday

Vrijdag is het weer zover: Black Friday! Dat betekent hoge kortingen bij een groot aantal winkels, zowel bij de landelijke ketens als bij de lokale winkeliers. Scoor nog wat last minute deals voor Sinterklaas of ga alvast shoppen voor de kerst! Tip: ga op tijd en vermijd de drukte!

Wil je iets echt Nijmeegs hebben voor Sinterklaas of de kerst? Check dan deze lijst van leuke Nijmeegse producten.

4. Expositie ‘Hoop’ van Oussama Diab

Tijdens de expositie Hoop van Oussama Diab presenteert de Palestijns-Syrisch-Nederlandse kunstenaar zijn meest recente werk met als thema Hoop in Pop-up Galerie Wintersoord. Oussama vluchtte in 2015 naar Nederland, waar hij terechtkwam in AZC Heumensoord. In het Midden-Oosten was hij succesvol kunstenaar, maar aangekomen in Nederland moest hij weer een herstart maken van zijn kunstenaarschap. Ben jij ook benieuwd naar zijn werk?

De expositie vindt elke vrijdag, zaterdag en zondag plaats t/m 19 december in Pop-up Galerie Wintersoord.

5. E-Steps Tour Nijmegen

Wil jij de stad verkennen op een andere manier dan te voet? Neem deel aan een E-Steps Tour door Nijmegen! Op de e-steps hoef je niet te steppen, maar alleen maar gas te geven. Ongeveer 2 of 3 uur lang kun jij je vertoeven in Nijmegen met deze steps inclusief navigatie. Je hebt de keuze uit verschillende routes, zo ontdek je alle highlights van Nijmegen!

De E-Steps Tour is dagelijks mogelijk.

6. Bekijk 'Berend Botje' in LUX Nijmegen 

Berend Botje, een stoer meisje met een levendige fantasie, is het jongste lid uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Niets is onmogelijk voor Berend en zij neemt jullie mee op haar volgende avontuur. 

De film wordt gedraaid op 24 november om 14:30 uur in LUX Nijmegen.

Meer tips nodig? 

Check hier onze andere tips voor deze week. 

Dit vind je misschien ook leuk: